Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΚΟΥΠΙΑστε στο μουσείο

Published

on

Πιστό στις αρχές της διαφύλαξης και ανάδειξης της αθλητικής μας κληρονομιάς, το Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, ανοίγοντας τις πύλες του από αύριο (17.10) στην ειδική έκθεση με τίτλο «Κάργα τα κουπιά – ένα όνειρο, μία κουπιά, μία ιστορία!» που είναι αφιερωμένη στο αγώνισμα της κωπηλασίας.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Με αφορμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη από 16-19 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή και στήριξη της ΕΚΟΦΝΣ, των ναυτικών ομίλων της χώρας, των Ολυμπιονικών, των Παραολυμπιονικών και των πρωταθλητών μας, το Ολυμπιακό μουσείο προσφέρει μία ακόμη ευκαιρία γνωριμίας με τα Ολυμπιακά αγωνίσματα και πιο συγκεκριμένα με αυτό που φέρνει σταθερά μετάλλια και επιτυχίες στα ελληνικά χρώματα.

Έχοντας για σύνθημα το «Κάργα τα κουπιά – ένα όνειρο, μία κουπιά, μία ιστορία!», το μουσείο σε συνεργασία με σπουδαίους Έλληνες κωπηλάτες που συνεισέφεραν υπογεγραμμένα, προσωπικά τους αντικείμενα, όπως ο δύο φορές Ολυμπιονίκης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΟΦΝΣ Βασίλης Πολύμερος, οι επίσης δύο φορές Ολυμπιονίκες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, η Ολυμπιονίκης των Αγώνων νεότητας Αθηνά Αγγελοπούλου, ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιάννης Κουρκουρίκης και άλλοι, προσκαλεί όλο τον κόσμο για να καταδυθεί στα όμορφα νερά του αγωνίσματος των νικητών. Εκεί, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία της κωπηλασίας και φυσικά να θαυμάσει τα προσωπικά ενθυμήματα των Ελλήνων πρωταθλητών.

Οι πόρτες του μουσείου θα ανοίξουν αύριο (17.10) στις 19:30, με την τελετή εγκαινίων της έκθεσης, την οποία θα τιμήσουν αθλητές, παράγοντες και άνθρωποι της κωπηλασίας από όλο τον κόσμο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/