Connect with us

STORY

Κωλοτούμπα από Μάρεϊ!

Published

on

Την ώρα που το κρισιμότερο δημοψήφισμα στη σύγχρονη ιστορία της Σκοτίας και κατ’ επέκταση του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο διάσημος Σκοτσέζος τενίστας Άντι Μάρεϊ δήλωσε ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται με την ομάδα της Βρετανίας, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της κάλπης.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του γεννημένου στη Γλασκόβη 27χρονου τενίστα, ο οποίος ενώ το πρωί εμφανιζόταν υπέρ της απόσχισης, με την τελευταία χρονικά δήλωσή του τάσσει το αθλητικό του μέλλον με την ενωμένη ομάδα της Βρετανίας, και όχι αυτήν της πατρίδας του, ό,τι κι αν αποφανθούν οι συμπατριώτες του αναφορικά με το ζήτημα της ανεξαρτησίας τους.

Ο διπλός Ολυμπιονίκης των αγώνων του Λονδίνου το 2012, όταν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό των ανδρών και το αργυρό στο μικτό διπλό, με το πρωϊνό τιτίβισμά του στο Twitter είχε δηλώσει: «Τεράστια μέρα για τη Σκοτία η σημερινή! Ο αρνητισμός της εκστρατείας υπέρ του ‘Όχι’ τις τελευταίες μέρες, μου άλλαξε εντελώς την άποψη που είχα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για να δω το αποτέλεσμα. Ας το κάνουμε λοιπόν!». Ωστόσο σε αποκλειστικές δηλώσεις του πριν από λίγο στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Μάρεϊ δεσμεύτηκε ότι τον Μάρτιο του 2015 θα φοράει τη φανέλα της ομάδας της Βρετανίας, όταν θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των ομίλων του Ντέιβις Καπ.

«Δεν είναι δική μου απόφαση, δεν έχω δικαίωμα ψήφου, είναι στο χέρι του λαού της Σκοτίας να αποφασίσει, και τους εμπιστεύομαι απόλυτα για να λάβουν τη σωστή απόφαση. Θα υποστηρίξω το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Ασχέτως με το πώς θα εξελιχθεί, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι να έρθουν κοντά ο ένας με τον άλλο και να παραμείνουν έτσι». Υπενθυμίζεται ότι ο Σκοτσέζος τενίστας (Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης), που είχε σπάσει την «κατάρα» της κατάκτησης του Γουίμπλεντον από Βρετανό αθλητή το 2013, μετά από 77 ολόκληρα χρόνια, δεν έχει δικαίωμα ψήφου, καθώς διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο.

Πάντως σε αντίθεση με τον διάσημο αδελφό του, ο μεγαλύτερος αδελφός της οικογένειας Μάρεϊ, ο 28χρονος Τζέιμς, έγραψε στο Twitter: «Αγαπώ το Ηνωμένο Βασίλειο… αγαπώ τη βασιλική οικογένεια… αλλά ήρθε η ώρα για τη Σκοτία να πατήσει επιτέλους στα δυο της πόδια και να ελέγξει η ίδια τη μοίρα της». Μύλος…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/