Connect with us

EDITORIAL

Μέτριος αλλά νικητής

Published

on

Πήρε αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα λίγκ. Τους τρεις βαθμούς της νίκης, ενώ έσβησε και τη τιμωρία του άδειου γηπέδου. Ιδανικό ξεκίνημα, όμως τα προβλήματα στην ομάδα είναι φανερά.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Ο Δικέφαλος έχει πρόβλημα στην άμυνα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και η άμυνα δεν ξεκινά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χακόμπο. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η άμυνα ξεκινά από την… άμυνα του αντιπάλου. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή, με εξαίρεση τους Τζιόλη και Λάζαρ, δε μαρκάρουν. Δεν πιέζουν τους αντίπαλους και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ.
Ευτυχώς για το Δικέφαλο, οι Καζακστανοί ήταν… τσαπατσούληδες και τη στιγμή που φαινόταν απειλητικοί, χαλούσαν τη φάση μόνοι τους.

Ούτε όμως και επιθετικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλός χθες. Το μεγάλο του όπλο, ο Σλοβάκος Στοχ δε βρέθηκε σε καλή μέρα. Δεν του βγήκε τίποτα και αυτό μείωσε την επιθετική δυναμική του Δικέφαλου. Ίσως να ήταν λάθος και η επιλογή να μην ξεκινήσει ο γρήγορος Σαλπιγγίδης από την αρχή, κόντρα στους ψηλούς και αργούς αμυντικούς της Σαχτιόρ. Ωστόσο όμως, έχοντας πλέον τη στημένη φάση στο DNA τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρήκαν τον τρόπο να ανατρέψουν την κατάσταση και να πετύχουν την πρώτη τους φετινή νίκη στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι στην Ολλανδία, κόντρα στην Αλκμάαρ, θα είναι πιο εύκολο. Οι Ολλανδοί δεν η ομάδα φόβητρο και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ενώ και το στιλ παιχνιδιού τους, ταιριάζει περισσότερο στον ΠΑΟΚ. Στην Ολλανδία ο Δικέφαλος μπορεί να κάνει το 2Χ2, όχι όμως παίζοντας όπως σήμερα. Το είπε και ο Στέφενς. Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση με τη Σαχτιόρ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ιβάν Σαββίδης μιλώντας σε θεσμικούς παράγοντες στο Μακεδονία Παλλάς ξεκαθάρισε πως θέλει να επενδύσει πολλά εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα, αρκεί να τον αφήσει το ελληνικό κράτος. Μάλιστα έκανε λόγο για τον ΠΑΟΚ της Μακεδονίας και όχι μόνο της Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης του Δικέφαλου έχει μεγάλα σχέδια για την ομάδα του και αυτά αφορούν κυρίως στην ανακατασκευή της Τούμπας και τη δημιουργία προπονητικού κέντρου. Μίλησε για επένδυση 80.000.000 ευρώ σε πέντε χρόνια. Δηλαδή 16.000.000 ευρώ το χρόνο, όσα περίπου είναι και τα έσοδα της ομάδας, αν καθαρίσει από το χρέος της…

ΥΓ1. Το ότι ο Δικέφαλος, συνεχίζει να εξαρτάται από τον 36χρονο Λίνο (ο οποίος πραγματικά εντυπωσιάζει με τις αντοχές του) αυτό είναι πρόβλημα. Δυστυχώς παίκτης με την ποιότητα του Βραζιλιάνου δεν υπάρχει για να καλύψει την αριστερή πλευρά και για το λόγο αυτό, ο Στέφενς είναι υποχρεωμένος να διαλέγει τα παιχνίδια για τον Λίνο.

ΥΓ2. Κέρδος για τον ΠΑΟΚ ο Βούκιτς. Ο Σέρβος είναι καλός παίκτης, αρκεί να είναι υγιής και να μην χρειάζεται να πασάρει στον Κάτσε…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/