Connect with us

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Μέχρι το CAS

Published

on

Το υπουργείο αθλητισμού της Μαλαισίας δεν θα δεχτεί εύκολα μία πιθανή τιμωρία του Βέι Τσονγκ Λι. Είναι αποφασισμένο να φτάσει ως το CAS για τη δικαίωση του κορυφαίου αθλητή της χώρας.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Στη Μαλαισία περιμένουν να ενημερωθούν από την παγκόσμια ομοσπονδία μπάντμιντον, πότε θα κληθεί για να απολογηθεί για την υπόθεση ντόπινγκ ο Βέι Τσονγκ Λι. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο άθλημα και κορυφαίος αθλητής στη χώρα του βρέθηκε θετικός το περασμένο καλοκαίρι στην αντιφλεγμονώδη ουσία δεξαμεθαζόνη και κινδυνεύει μέχρι και με διετή αποκλεισμό. Το υπουργείο αθλητισμού της χώρα τον στηρίζει, καθώς πιστεύει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι η ουσία αυτή οφείλεται στη θεραπευτική αγωγή του αθλητή για έναν τραυματισμό στο μηρό και όχι σε συστηματική χρήση. Ήδη λοιπόν ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους σε περίπτωση που τιμωρηθεί ο αθλητής τους.
«Δεν είναι λάθος να πάμε την υπόθεση στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS)», τόνισε ο ίδιος ο υπουργός, εκφράζοντας ουσιαστικά αντίθετη άποψη από αυτήν του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Μαλαισίας, που τον συμβούλευσε να μην οδηγήσει εκεί το θέμα του Βέι Τσονγκ Λι. Ο υπουργός χαρακτήρισε μάλιστα «περίεργη» τη γνώμη του Ολυμπιακού Συμβουλίου και πρόσθεσε: «Αν η απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας δεν είναι υπέρ του αθλητή μας, έχει τη δυνατότητα να πάει στο CAS. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λαμβάνομε σοβαρά υπόψη μας το θέμα του ντόπινγκ και ότι δεν αποδεχόμαστε την απόφαση της BWF. Την αποδεχόμαστε αλλά πάλι έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε στο CAS».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/