Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μαραθώνιος στη Ρόδο

Published

on

Στο νησί των Ιπποτών θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά μαραθώνιος δρόμος τη Κυριακή 12 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα με τον αγώνα των 42.195μ., στην ίδια διαδρομή θα διεξαχθούν ημι-μαραθώνιος και 10.000μ.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Τον αγώνα διοργανώνουν η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου και τα τμήματα αθλητισμού και τουρισμού, ο οργανισμός προώθησης Ροδιακού τουρισμού και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
Στόχος των διοργανωτών, εκτός από την καθιέρωση ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, είναι ο αγώνας να συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφού φέτος διοργανώνεται σε εποχή μη τουριστικής αιχμής. Ο φετινός αγώνας θεωρείται «δοκιμαστικός», ενώ από το 2015 θα πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο.
Η διαδρομή είναι παραθαλάσσια στο δυτικό μέρος του νησιού, ενώ η εκκίνηση θα δοθεί για τον μαραθώνιο από την επαρχιακή οδό Μανδρικό-΄Εμπωνας 1χλμ., μετά το Μανδρικό προς ΄Εμπωνα (θερμοκήπια) και ο τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της πόλης στο χώρο του ΑΚΤΑΙΟΝ, απέναντι από την γραφική μαρίνα του Μανδρακίου.
Τον ίδιο τερματισμό έχουν και οι αγώνες του ημι-Μαραθωνίου και των 10.000μ., ενώ οι εκκινήσεις θα δοθούν από το παραλία Άλεξ και από το Φιλέριμος αντίστοιχα, ενώ διατρέχουν την ίδια διαδρομή με αυτή του Μαραθωνίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/