Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Φάρα ο εκατομμυριούχος

Published

on

Το 2014 δεν ξεκίνησε καλά για τον Μο Φάρα, που δεν του βγήκε το εγχείρημα του μαραθώνιου. Όταν όμως επέστρεψε στο… ταρτάν ο Φάρα έγινε και πάλι ο σούπερ σταρ, του οποίου ο τραπεζικός λογαριασμός συνεχώς αυξάνει.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Η εφημερίδα «Daily Mail» σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο Βρετανός Μο Φάρα έχει φέτος κέρδη 2.27 εκατομμύρια λίρες (περίπου 2.88 εκ. Ευρώ), ενώ πέρσι είχε 1.2 εκ. λίρες (1.52 εκ. ευρώ). Ο 31χρονος φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή μετρητά στην τράπεζα 1 εκ. λίρες (1.27 εκ. ευρώ).

Χέρενμπεργκ (Ολλανδία) Η Πολα Ράντκλιφ θα τρέξει για πρώτη φορά σε αγώνα δρόμου στην Ολλανδία. Η Βρετανίδα αθλήτρια θα πάρει μέρος στον αγώνα 15χλμ. που θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην πόλη Χέρενμμπεργκ. Ουσιαστικά για την κάτοχο της παγκόσμιας επίδοσης στο μαραθώνιο, θα είναι μια κούρσα προετοιμασίας της για το μαραθώνιο στο Λονδίνο τη νέα χρονιά.

Μελβούρνη (Αυστραλία) Η Αυστραλή Ολυμπιονίκης στα 100μ. εμπόδια, Σάλι Πίρσον έκανε αλλαγή προπονητή. Έλυσε τη συνεργασία της με τον Άντονι Ντρινκγουότερ-Νιούμαν και θα συνεχίσει με τον Άσλεϊ Μοχόνεϊ, που είναι προπονητής και ποδίατρος.

Μονακό (Μονακό) Εκπρόσωπος της IAAF δήλωσε πώς ο Τζάστιν Γκάτλιν είναι επιλέξιμος για υποψήφιος για αθλητής της χρονιάς. «Ο Γκάτλιν είχε μια μεγάλη σεζόν, λογικά, επιλέξιμος για εξέταση ως αθλητή της χρονιάς, στην απουσία οποιοδήποτε κανονισμού να αποφευχθεί ότι συμβαίνει».
Εν τω μεταξύ η IAAF είπε στον Γερμανό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή της δισκοβολίας, Ρόμπερτ Χάρτινγκ, μέσω της μάνατζέρ του Βέρα Μίχαλεκ, να ξανασκεφτεί την απόφασή του να βγει από τη λίστα υποψηφίων για τον αθλητή της χρονιάς. Ο ίδιος είπε πώς θέλει να είναι, αλλά μόν εάν οι αθλητές που έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά βγουν από τη φετινή λίστα και είναι αντικείμενο μιας γενικής τιμωρίας στις υποψηφιότητες στο μέλλον. Η IAAF, είπε πώς θα σκεφτεί μια τέτοια ποινή, αλλά μετά από σύσταση της επιτροπής αθλητών.

Σούζου (Κίνα) Στο εθνικό πρωτάθλημα ο Ξίε Ζένιε κέρδισε τα 100μ. σε 10.45 (+0,4) και ο Γκούο Ζινκί το ύψος με 2.24μ.

Ναϊρόμπι (Κένυα) Ο κορυφαίος στιπλίστας για το 2014, Τζάιρους Μπίρεχ δήλωσε πώς του χρόνου θα προσπαθήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. «Όταν ξεκινήσει η νέα σεζόν του χρόνου, θέλω να προσπαθήσω για το παγκόσνμιο ρεκόρ, αλλά και να επικεντρωθώ στο τρόπαιο στα «Ντάιαμοντ Λιγκ». Ο 21χρονος Κενυάτης έκανε φέτος 7.58.41 (5/9 στις Βρυξέλλες) που είναι το ατομικό του ρεκόρ, ενώ να θυμίσουμε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει ο Σαΐφ Σαΐντ Σαχίν από το Κατάρ με 7.53.63 από το 2004.

Λωζάννη (Ελβετία) Δύο νέα μίτινγκ κλειστού μπήκαν στην κορυφαία κατηγορία μίτινγκ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου. Πρόκειται για τον αγώνα στο Μάλμε, που θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου και ήδη έχει ανακοινωθεί ένα από τα μεγάλα ονόματα που θα μετάσχουν, ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί και το Τόρουν της Πολωνίας που θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου.

Νυρεμβέργη (Γερμανία) Στα πλαίσια προώθησης του γερμανικού πρωταθλήματος έγινε συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής επί κοντώ στη Μόσχα, Ράφαελ Χολντζντέπε που δήλωσε πώς θα επιστρέψει στους αγώνες το 2015 και στοχεύει να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην πατρίδα του. Ο Γερμανός ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα τις προπονήσεις.

Γκέτεμποργκ (Σουηδία) Η Σουηδέζα άλτρια του ύψους, Έμπα Γιούνγκμαρκ έκανε και άλλη εγχείριση, αυτή τη φορά στο γόνατό της. Η 27χρονη πέρσι έκανε επέμβαση στο πόδι της.

Βοστόνη (ΗΠΑ) Οι οργανωτές της υποψηφιότητας της Βοστώνης για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 θα χρησιμιοποιήσουν ένα 3D ψηφιακό μοντέλο για να παρουσιάσουν τις επιδράσεις που θα έχουν οι αγώνες στην πόλη. Το κομπιούτερ κοστίζει 1,1 εκατομμύριο ευρώ και θα δείχνει ακόμη τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις βελτιώσεις στις μεταφορές. Το μοντέλο αυτό θα είναι διαθέσιμο για το κοινό να το δει από το Νοέμβριο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/