Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Μας έδειξε το δρόμο

Published

on

Ο αγώνας με τη Ρωσία στο Euro 2012 δίνει όραμα πρόκρισης στον Φερνάντο Σάντος και τους Έλληνες διεθνείς!

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η Κροατία και η άνετη επικράτησή της επί του Καμερούν δίνει στον Πορτογάλο τεχνικό και στους παίκτες του τον… χάρτη του Ρεσίφε όπου το βράδυ της 29ης Ιουνίου θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα στον πρώτο του 4ου ομίλου και στον δεύτερο του 3ου! Ένα ζευγάρι που όλοι ονειρευόμαστε να αποτελούν η Κόστα Ρίκα και η Ελλάδα!
Πού κολλάει, όμως, η Κροατία με την Ελλάδα; Μα, ο Νίκο Κόβατς και οι παίκτες του παρέδωσαν μαθήματα για τον τρόπο που μπορεί να εξουδετερώσει μία ευρωπαϊκή ομάδα τα όπλα των Αφρικανών! Εντάξει, το Καμερούν δεν είναι Ακτή Ελεφαντοστού. Υπολείπεται σε ποιότητα και το αντιλαμβάνονται όλοι. Διαθέτουν, όμως, τα «λιοντάρια» πιο βαριά φανέλα από τους «ελέφαντες» και φυσικά πολλά κοινά χαρακτηριστικά στο στιλ παιχνιδιού.
Οι Κροάτες, όμως, κατάφεραν με συγκεκριμένη τακτική να τους εξουδετερώσουν! Να τους διαλύσουν κάθε αγωνιστικό πλάνο και να τους διασύρουν έπειτα από την αποβολή του Σονγκ. Με απλές, αλλά ιδιαίτερα έξυπνες κινήσεις!
Βασικό ρόλο στο σχέδιο του Κόβατς για να απεγκλωβίσει τους στενά κλεισμένους Λούκα Μόντριτς και Ιβάν Ράκιτιτς είχε ο Σαμίρ! Αγωνίστηκε ως ανασταλτικός μέσος, αλλά ανέβαινε κάθετα από τη μία περιοχή στην άλλη επειδή οι δύο έμπειροι συμπαίκτες του άνοιγαν διάδρομο με την κίνησή τους προς τα φτερά της μεσαίας γραμμής. Τους ακολουθούσαν οι αντίπαλοί τους και ο Σαμίρ έβρισκε χώρο δράσης και κίνησης.
Το δεύτερο τρικ του Κόβατς είχε πρωταγωνιστή τον Μάριο Μάτζουκιτς! Ο σέντερ φορ της Κροατίας έβγαινε προς τη μία ή την άλλη πτέρυγα! Τραβούσε έτσι μαζί του και έναν στόπερ και ο άλλος έμενε εκτεθειμένος στις διαθέσεις είτε του Ίβιτς Όλιτς είτε του Ιβάν Πέρισιτς που εκμεταλλεύονταν την ταχύτητά τους και με διαγώνια κίνηση έφταναν σε θέση βολής!
Τι χρειάζεται, λοιπόν, η Εθνική; Ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την επίτευξη του γκολ που θα εκνευρίσει τους ούτως ή άλλως ευερέθιστους Αφρικανούς που είναι και επιρρεπείς στο λάθος! Στον Σάντος, λοιπόν, πέφτει το βάρος για την αποκρυπτογράφηση των τρικ που εφάρμοσαν οι παμπόνηροι Κροάτες για να αποκλείσουν πρόωρα την… Καμερουνάρα!.. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χτυπήσει η Εθνική Ελλάδας την Ακτή Ελεφαντοστού που μπορεί να ‘χει περισσότερα ατού από την ομάδα του Βόλκερ Φίνκε, αλλά και τις ίδιες αδυναμίες που μπορούν να εξελιχθούν σε αχίλλειο πτέρνα και για την παρέα του Ντιντιέ Ντρογμπά!..

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/