Connect with us

ΑμεΑ

Μετάλλια και στο τζούντο

Published

on

Η Εθνική ομάδα τζούντο των τυφλών ταξιδεύει με ελπίδες για διάκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κολοράντο των ΗΠΑ από 1 μέχρι 7 Σεπτεμβρίου.

του Αριστομένη Νικολόπουλου
[email protected]

Μπορεί ο Ηλίας Ηλιάδης να είναι ο μεγαλύτερος σταρ του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου τζούντο, ωστόσο όμως δεν είναι ο μοναδικός αθλητής αυτού του ιδιαίτερα τεχνικού αθλήματος που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε μεγάλες διοργανώσεις με εξαιρετικό τρόπο. Υπάρχουν και οι τυφλοί αθλητές που όπως δηλώνει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σταύρος Στραγάλης μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα στο παγκόσμιο των τυφλών. «Στόχος είναι η διάκριση και γιατί όχι το μετάλλιο. Πάντα στους αγώνες κυνηγάς το μετάλλιο. Υπάρχει το χρυσό αλλά και η τρίτη θέση και τα παιδιά αυτά μπορούν να φτάσουν στην κατάκτηση. Είναι χρόνια στους αγώνες και έχουν εμπειρία. Το τζούντο είναι διαφορετικό από τον στίβο ή την κολύμβηση. Πρέπει να βρεθείς στη μέρα σου ή να χεις μια καλή κλήρωση. Το 2015 θα τα δώσουμε όλα για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο, στη Βραζιλία, όπου η πρόκριση θα κριθεί στο Ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Η ελληνική αποστολή για το παγκόσμιο

  • Γιάννης Μίχος Ιωάννης, ΑΣ Πύρρος
  • Θεόκλητος Παπαχρήστος, ΑΕΤ Πυρσός
  • Στάθης Σούλιος ΑΣ Όμηρος

    Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

    */