Connect with us

STORY

Μεταναστευτικό κύμα!

Published

on

«Θα αποχωρήσει κι ένας παίκτης – έκπληξη», είχε δηλώσει ο Μίτσελ όταν επέστρεψε η αποστολή του Ολυμπιακού από την Αυστρία όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Το μυαλό όλων πήγε στους «ερυθρόλευκους» διεθνείς, κυρίως στον Κώστα Μανωλά και στον Γιάννη Μανιάτη που έβγαλαν μάτια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Κάθε καλοκαίρι, άλλωστε, φεύγει κάποιος Έλληνας ποδοσφαιριστής για το εξωτερικό. Συχνά τον ακολουθεί και κάποιος μπασκετμπολίστας ή ένας βολεϊμπολίστας. Μόνο που φέτος έγινε η έκπληξη. Τα πρώτα εισιτήρια για το εξωτερικό έκλεισαν τέσσερις αθλητές του… πινγκ πονγκ και η είδηση απουσίαζε από παντού!

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Κάποιοι ίσως τρίβουν τα μάτια τους, αλλά αυτή είναι η ωμή αλήθεια! Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, ακόμα και το πόλο πέρασαν σε δεύτερη μοίρα επειδή οι τέσσερις πρώτες διεθνείς μεταγραφές αφορούσαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες που αθλούνται μπροστά σε ένα τραπέζι μήκους 2,74 μ., πλάτους 1,525 μ. που απέχει και 76 εκατοστά από το έδαφος! Και αντί για brazuca ή μία πολύχρωμη Μolten, ή έστω μία Micasa, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Νταλιάνης, η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Καλλιόπη Σωτηροπούλου – Πεσιρίδου χρησιμοποιούν ένα μπαλάκι που ζυγίζει μόλις 2,7 γραμμάρια!

«Εξαργυρώνουμε τις πολύ καλές εμφανίσεις των Εθνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια και τις εξαιρετικές παρουσίες των πρώτων παιδιών που πέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας», υποστηρίζει το νέο αίμα του αθλήματος.
Τα δύο… αρσενικά των εξαγωγών θα μετακομίσουν στη Γαλλία. Υπέγραψαν, άλλωστε, στην Μπαγιάρ Αρζεντάν, με τα χρώματα της οποίας θα αγωνιστούν τουλάχιστον την επόμενη διετία. Στην ίδια χώρα θα ξεδιπλώσει το ταλέντο της και η Ζαβιτσάνου, ενώ η Σωτηροπούλου – Πεσιρίδου θα συνδυάσει το μεταπτυχιακό της στα χρηματοοικονομικά με τη συμμετοχή της στην κορυφαία ομάδα του Ρότερνταμ.

«Ήταν πολύ σημαντικό για μένα που βρήκα ομάδα στην πόλη που προγραμμάτιζα να μετακομίσω για σπουδές», είπε η Καλλιόπη που περιμένει πως και πώς να δει όσα της περιέγραψαν για τις συνθήκες που επικρατούν στο εξωτερικό. «Μού έχουν πει τα παιδιά που παίζουν έξω ότι είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα από άποψη οργάνωσης. Εκεί μπορείς να αφοσιωθείς στο άθλημα δίχως να σκέφτεσαι όλα τα υπόλοιπα. Εδώ παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας, τα τελευταία χρόνια διεξάγονται πρωταθλήματα δίχως διαιτητές ελλείψει πόρων», προσέθεσε η αθλήτρια της Χανθ.

Μετά και από τις τέσσερις νέες μεταγραφές, συνολικά 13 αθλητές θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά και στο εξωτερικό. Ναι, σωστά διαβάσατε! Και στο εξωτερικό. Διότι κάποια από τα παιδιά μπορούν να αγωνιστούν παράλληλα σε δύο ομάδες.
Ο Κώστας Παπαγεωργίου αποτελεί μία χαρακτηριστική περίπτωση. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, αλλά διατηρεί ταυτόχρονα δελτίο και στην Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ, που συμμετέχει στη 2η κατηγορία Γαλλίας. Υπάρχουν χώρες που επιτρέπουν το διπλό ταμπλό. Αρκεί, βέβαια, να μην αγωνίζονται οι δύο σύλλογοι στην ίδια κατηγορία. Σε αυτή την κατηγορία των χωρών ανήκει η Γαλλία. Σε αντίθεση με την Ιταλία, η οποία απαγορεύει το διπλό ταμπλό, ανεξάρτητα από την κατηγορία του κάθε συλλόγου. Γι’ αυτό και η Αγγελίνα Παπαδάκη θεωρείται η άτυχη της υπόθεσης…

Οι 13 Έλληνες εκπρόσωποι του πινγκ πονγκ στην Ευρώπη
01. Παναγιώτης Γκιώνης (φωτογραφία)-Μπορούσια Ντίσελντορφ, 1η κατηγορία Γερμανίας
02. Καλλίνικος Κρεάνγκα-Ενεμπόν, 1η κατηγορία Γαλλίας
03. Κώστας Παπαγεωργίου-Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ, 2η κατηγορία Γαλλίας
04. Κώστας Λαγογιάννης- Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ, 2η κατηγορία Γαλλίας
05. Τάσος Ρηνιώτης-Σουά ΤΤ, 4η κατηγορία Γαλλίας
06. Γιώργος Φραγκούλης-Μπαγιάρ Αρζεντάν, 2η κατηγορία Γαλλίας
07. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος-Μπαγιάρ Αρζεντάν, 3η-5η κατηγορία Γαλλίας
08. Γιώργος Νταλιάνης-Μπαγιάρ Αρζεντάν, 3η-5η κατηγορία Γαλλίας
09. Μαρία Χριστοφοράκη-Σαν Πιερέζ, 3η κατηγορία Γαλλίας
10. Αγγελίνα Παπαδάκη-Νορμπέλο, 1η κατηγορία Ιταλίας
11. Φιλαρέτη Εξάρχου-Στόρφορς, 1η κατηγορία Σουηδίας
12. Γεωργία Ζαβιτσάνου-Αμικάλ, 4η κατηγορία Γαλλίας
13. Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου-FVP Ρότερνταμ, 1η Ολλανδίας

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/