Connect with us

TOP

Μπέρμιγχαμ 2018: Η Αχουρέ έγραψε ιστορία

Published

on

Η Ακτή Ελεφαντοστού κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων κλειστού στίβου με την Μιουρέλ Αχουρέ να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. με τη Μαρί Τζόσι Τα Λου να κερδίζει το αργυρό μετάλλιο για να κάνουν το ιστορικό 1-2.

Από το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε γίνει το 1987 στην Ινδιανάπολη είχε να ολοκληρωθεί τελικός των 60μ. στις γυναίκες και στην τριάδα να μην υπάρχει Αμερικανίδα ή Τζαμαϊκανή. Ήταν η Ολλανδέζα Νέλι Κούμαν που είχε κερδίσει τότε με 7.08 με τις Ανελίγια Νούνεβα (Βουλγαρία) και Άντζελα Μπέιλι (Καναδά) να ακολουθούν με 7.10 – 7.12. Αυτή ήταν η τελευταία φορά μέχρι σήμερα που οι δύο αθλήτριες από την Ακτή Ελεφαντοστού έκαναν το 1-2 και η Μουζίνγκα Καμπουτζί πήρε το χάλκινο μετάλλιο. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα καθώς έχασα τον πατέρα από καρκίνο. Το ξέρω ότι με κοιτούσε από ψηλά. Μιλούσα μαζί του πριν από τον αγώνα λέγοντας του να με βοηθήσει. Δεν κατάφερα να κερδίζω όταν ήταν ζωντανός και έχω τόσα πόλλά συναισθήματα να με κατακλύζουν τώρα» τόνισε η Αχουρέ.
Τελικός 100μ. γυναικών
1. Μιουρέλ Αχουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού) 6.97
2. Μαρί Τζόσι (Ακτή Ελεφαντοστού) 7.05
3. Μουζίνγκα Καμπουτζί (Ελβετία) 7.05
4. Ελέιν Τόμπσον (Τζαμάικα) 7.08
5. Ντάφνι Σκίπερς (Ολλανδία) 7.10
6. Μισέλ Λι Έιε (Ολλανδία) 7.13
7. Κάρολ Ζαχί (Γαλλία) 7.19
8. Ρεμόνα Μπουρσέλ (Τζαμάικα) 7.50

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/