Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Μπλόκο Κάνιο σε Πελέ

Published

on

Καλημέρα αδέρφια! Όπως είναι φυσικό γράφω πριν από την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα! Θα ασχοληθούν άλλοι με τους αντιπάλους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Θα βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι, αλλά από αύριο! Υπάρχουν πολλά θέματα μπροστά μας που θα τα διαβάσουμε τις επόμενες ημέρες. Ένα απ’ αυτά έχει πρωταγωνιστές τον Αριέλ Ιμπαγάσα και τον Πελέ. Η απόδοση του Κάνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παγώνει προσωρινά το όνειρο του Πορτογάλου να ενταχθεί από τώρα στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ, βέβαια, τον θέλει άμεσα, επειδή δεν υπολογίζει τους Γιαταμπαρέ και Εντινγκά, αλλά από το βράδυ της Κυριακής ακούει ολοένα και περισσότερους να σχολιάζουν θετικά την προοπτική να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Αργεντινός. Άρα, δύσκολα θα χωρέσει και ο Πορτογάλος. Το θέμα του Πελέ, πάντως, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν μπορέσουν να δανείσουν οι «ερυθρόλευκοι» τον Γιαταμπαρέ. Για τον οποίο επιμένει ο Πιέρ Ισά ότι μπορεί να φέρει ένα τσουβάλι ευρώ στον Ολυμπιακό αν πάρει χρόνο συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ και βρει τον ρυθμό του. Μέχρι τότε, όμως, ο Ιμπαγάσα θα φράζει τον δρόμο του Πελέ.

Η άγνοια του Σκόρδα
Το γράψιμο είναι όπως και η όρεξη. Όσο τρως, τόσο σου ανοίγει. Όσο γράφεις, τόσα θυμάσαι. Ασχολήθηκα, λοιπόν, με τον Πελέ και θυμήθηκα ότι κάποτε είχε τεθεί το όνομα του Πορτογάλου υπ’ όψιν του Λάμπρου Σκόρδα. Με την προοπτική του δανεισμού του από την Ίντερ. Η απάντηση του τότε προέδρου; «Μα, αποκλείεται να έχει η Ίντερ τέτοιον παίκτη. Εγώ είμαι οπαδός της. Θα τον ήξερα». Κάπως έτσι γράφεται πολλές φορές η ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κριτική σε κόουτς
Ο τραυματισμός του Μάρκους Μπεργκ ανάδειξε στον Παναθηναϊκό την έλλειψη ενός επιθετικού. Φάνηκε, δηλαδή, το κενό του Λουτσιάνο Φιγκερόα και ο Γιάννης Αλαφούζος ανησύχησε μήπως χρεωθεί την πώληση του Αργεντινού. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στη Λιβαδειά ή κόντρα στην Ξάνθη, οι διαρροές από την ΠΑΕ θα στοχεύουν στον Γιάννη Αναστασίου. Με το επιχείρημα ότι ο προπονητής άναψε αμέσως πράσινο φως για την αποχώρηση του Λούτσο επειδή υποστήριξε ότι με Καρέλλη και Κλωναρίδη μπορούσε να καλύψει το κενό. Ο Αναστασίου, πάντως, ετοιμάζει ήδη εναλλακτικό πλάνο! Με σέντερ φορ τον Ατζαγκούν.

Του ζήτησε πρωτοβουλίες
Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στη Ριζούπολη, ο Λόρι Σάντσες ζήτησε από τον Παναγιώτη Κόρμπο να παίζει κάθετα. Να μπαίνει σφήνα στην αντίπαλη περιοχή. Ποντάρει ο Βορειοϊρλανδός στην ταχυδύναμη του Έλληνα μέσου και στη δυνατότητά του να παίζει Box to box, δηλαδή, να διασχίζει είτε με την μπάλα είτε χωρίς αυτήν την απόσταση ανάμεσα στις δύο περιοχές… Με τις τρεις τελευταίες εμφανίσεις του, ο Κόρμπος έδωσε απαντήσεις διότι πριν από την άφιξη του Σάντσες στη Ριζούπολη, αρκετοί είχαν αρχίσει να τον αμφισβητούν…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/