Connect with us

OLYMPICS

Νέος πρόεδρος ο Μπαχ

Published

on

Όπως συνέβη στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες όπου οι νικητες (Τόκιο και πάλη) ήταν τα φαβορί, έτσι και στην περίπτωση της ανάδειξης του νέου προέδρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν. Ο Γερμανός δικηγόρος, Τόμας Μπαχ είναι ο διάδοχος του Ζακ Ρογκ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνει σε λίγη ώρα από τον απερχόμενο πρόεδρο και με αυτήν θα ολοκληρωθεί η 125η σύνοδος της ΔΟΕ στη Μπουένος Άιρες.
Η θητεία του Μπαχ στην προεδρεία θα είναι οκταετή η οποία μπορεί να παραταθεί για τέσσερα ακόμα χρόνια, αν κριθεί το έργο του αξιόλογο. Όπως συνέβη και με τον Ρογκ.
Να σημειωθεί πως ο μοναδικός υποψήφιος που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, ήταν ο Σι Κέι Γου από την Κινεζική Ταϊπέι. Στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, ο Μπαχ συγκεντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία έχοντας 49 ψήφους. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Κάριον με 26, τρίτος ο Έντζι Σερ Μιάγκ με έξι, ο Όσβλαντ με 5 και ο Μπούμπκα που καταποντίστηκε με τέσσερις.
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ομάδα “αθανάτων” πίεσε τον Ντένις Όσβαλντ να αποσύρει την υποψηφιότητα του, προκειμένου να ενισχυθεί αυτή του Πορτορικανού Ρίτσαρντ Κάριον καθώς ήταν ο μόνος που φαινόταν να απειλεί τον Μπαχ. Όμως ο Όσβαλντ, του οποίου το αυτί τράβηξε την προηγούμενη μέρα η επιτροπή ηθικής για αρνητικά σχόλια που έκανε για τον Μπαχ, ήταν ανένδοτος και επέμεινε να είναι υποψήφιος. Όπως και έγινε.
Εκτός από την ανάδειξη του νέου προέδρου, υπήρξε και η είσοδος εννέα νέων μελών στους “αθάνατους” της ΔΟΕ. Αυτοί είναι οι:

  • Λάρι Προμπστ, πρόεδρος της αμερικάνικης Ολυμπιακής επιτροπής.
  • Αλεξάντερ Ζούκοφ, πρόεδρος της ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής.
  • Πολ Τέργκατ, Κενυάτης δρομέας και πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο μαραθώνιο.
  • Μικαέλα Μαρία Αντονία Κοχουάνκο-Γιαβόρσκι, Φιλιππινέζα πρώην αθλήτρια της ιππασίας.
  • Στεφάν Χολμ, Σουηδός χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος.
  • Μπερνάρντ Ράισμαν, Βραζιλιάνος πολιτικός και πρώην παίκτης του βόλεϊ (έχει κατακτήσει αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο).
  • Οκταβιάν Μοράριου, Ρουμάνος πρώην παίκτης του ράγμπι και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας.
  • Ντάγκμαβιτ Γκιρμάι Μπερχανέ, γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής επιτροπής της Αιθιοπίας.
  • Και ένα μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας του μπάντμιντον.

    Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

    */