Connect with us

OLYMPICS

Ετοιμάζεται και ο Καπράλος

Published

on

Ο Λάμπης Νικολάου δεν ήταν ο μοναδικός Έλληνας που βρέθηκε στην 125η σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Άιρες. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής βρέθηκε και ο Σπύρος Καπράλος.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δεν μπορούσε να απουσιάζει από γεγονότα τόσο σημαντικά, όσο η ανάδειξη του νέου προέδρου της ΔΟΕ και την ψηφοφορία για την παραμονή ή όχι της πάλης στον Ολυμπιακό κύκλο. Μπορεί να μην είχε δικαίωμα ψήφου, όμως η παρουσία του εκεί ήταν σημαντική.

Κατ’ αρχήν η Ελλάδα ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές στον αγώνα της παγκόσμιας ομοσπονδίας της πάλης. Ουσιάστικά συμμετείχε στις ενέργειες της FILA και δικαιούται να καρπωθεί μέρος της επιτυχίας, καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση και η διοργάνωση αγώνων πάλης στην αρχαία Ολυμπία.

Επίσης να μην ξεχνάμε πως ο Έλληνας “αθάνατος”, Λάμπης Νικολάου είναι 78 ετών. Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΟΕ, στα 80 έτη γίνεται και πάλι… θνητός. Για ιστορικούς λόγους, η ΔΟΕ δε θέλει να μείνει η Ελλάδα χωρίς εκπρόσωπο και προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Σπύρος Καπράλος κάνει τις απαραίτητες επαφές προκειμένου να είναι αυτός ο επόμενος Έλληνας “αθάνατος”. Αυτό είναι και το πιο πιθανό, καθώς έχει πολλές συμπάθειες εντός της ΔΟΕ. Όχι άδικα αφού και ο ίδιος ο Ρογκ έχει εκφραστεί θετικά για το έργο του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και ο καινούργιος πρόεδρος, ο Γερμανός Τόμας Μπαχ έχει την ίδια άποψη με τον προκάτοχο του.

Στην 127η σύνοδο της ΔΟΕ, που θα γίνει τον Αύγουστο του 2015 στην Κουάλα Λαμπούρ της Μαλαισίας, ο Λάμπης Νικολάου θα ασκήσει για τελευταία φορά τα δικαιώματά του ως “αθάνατος” της ΔΟΕ, ψηφίζοντας για την πόλη που θα διοργανώσει του χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022. Μία μέρα αργότερα, από τη ΔΟΕ θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων μελών, που θα αντικαταστήσουν όσους έφτασαν σε ηλικία… απόσυρσης. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Σπύρος Καπράλος θα είναι ο 13ος Έλληνας “αθάνατος”.

Screen Shot 2013-09-11 at 10.38.52 AM

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/