Connect with us

STORY

Νέο ταλέντο στο ύψος;

Published

on

Όταν βρίσκεσαι στο προπονητικό κέντρο του ΟΑΚΑ σίγουρα θα την προσέξεις. Ξεχωρίζει. Ίσως είναι και το αγώνισμά της, το ύψος. Μια άλτρια είναι συνήθως ψηλόλιγνη με μακριά πόδια. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχει η Ελευθερία Χριστογεώργου.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Με 1.77μ. ύψος, 1.72μ. ατομικό ρεκόρ στα 16 της χρόνια, τότε λες ότι πρόκειται για ένα ανερχόμενο ταλέντο. Αρκεί να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο, εκεί που θέλει και εκείνη να το πράξει, όπως είπε στο www.sportsfeed.gr.
Αν και η ίδια βάζει πιο ψηλά… τον πήχη από τώρα. «Θέλω του χρόνου να σπάσω το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων», μας λέει η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον παλιό άλτη και νυν προπονητή Μιχάλη Τομαρά (στη φωτογραφία οι δυο τους). Το ρεκόρ ανήκει σε δύο πρωταθλήτριες, την Τόνια Στεργίου και τη Νίκη Μητροπούλου με 1.80μ.

«Έχω ξεκινήσει την προετοιμασία μου κυρίως στο ΟΑΚΑ και κάποιες φορές στο Κολέγιο Αθηνών και θα μπω από νωρίς σε αγώνες, από τον κλειστό για να δούμε πώς πηγαίνουμε στις προπονήσεις. Ο στόχος μου είναι ο ανοιχτός, όπου θέλω να πιάσω το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου», δηλώνει η άλτρια που ανήκει στον σύλλογο Βέλος Παλαιού Φαλήρου. Το όριο για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί από 15 ως 19 Ιουλίου στο Κάλι της Κολομβίας είναι 1.77μ.

Η γεννημένη στις 19 Αυγούστου του 1998 στην Αθήνα, είναι φέτος στη Β’ Λυκείου στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. «Θέλω να ρίξω το βάρος και στις προπονήσεις, αφού σίγουρα η επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη, λόγω του διαβάσματος για τις εξετάσεις». Ως γνωστόν οι περισσότεροι αθλητές που είναι στη Γ’ Λυκείου διαβάζουν για τις πανελλήνιες, οπότε και η προπόνηση πάει πιο πίσω.
Τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Ελευθερία Χριστογεώργου είχε και μια ατυχία, λόγω κακής συνεννόησης. Θα μπορούσε να βρίσκεται στην εθνική ομάδα που πήρε μέρος στους προκριματικούς των Ολυμπιακών αγώνων νέων (Νανίνγκ- Κίνα) που έγιναν για την Ευρώπη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Όμως, δεν πρόλαβε να βγάλει διαβατήριο και έτσι, έχασε την ευκαιρία, όχι όμως και την όρεξή της. Ήταν 3η βαλκανιονίκης στις κορασίδες, 1η στο σχολικό πρωτάθλημα, 2η στο πανελλήνιο κορασίδων και 3η στο πανελλήνιο νεανίδων.

Η νεαρή πρωταθλήτρια, φαίνεται και από τις δηλώσεις της, έχει τον «τσαμπουκά» που χρειάζεται ένας αθλητής και απομένει να συνεχίσει την εντατική δουλειά που έχει ξεκινήσει. O χρόνος είναι αυτός που θα δείξει το ταλέντο της και οι αγώνες θα προσπαθήσουν να το ξεδιπλώσουν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/