Connect with us

STORY

Νίκησε ο Τζόκερ!

Published

on

Αυτό το υπέροχο άθλημα που λέγεται τένις και έχει την ευλογία να διαθέτει αθλητές όπως ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπήρξε για άλλη μία φορά καθηλωτικό. Σε μια μονομαχία κυρίων για 236 λεπτά στο «All England club», ο Σέρβος κατέκτησε το Γουίμπλεντον.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Ο ζωντανός θρύλος των 17 γκραν σλαμ, Ρότζερ Φέντερερ απέδειξε πως σε ηλικία (σχεδόν) 33 ετών είναι ακόμα υπολογίσιμη δύναμη στο τένις. Κέρδισε το πρώτο σετ με απίστευτη απόδοση 7-6 (9-7 στο τάι μπρέικ) και έκανε απίστευτο come back στο τέταρτο σετ (από 5-2 έκανε το 7-5) για να λυγίσει τελικά στο πέμπτο και να χάσει τον αγώνα 3-2 (7-6, 4-6, 6-7, 7-5, 4-6). Ο ίδιος ο Φέντερερ μετά το παιχνίδι δήλωσε πως δεν το πίστευε ότι έφτασε μέχρι το πέμπτο σετ, ενώ ο Τζίμι Κόνορς σχολιάζοντας από το στούντο του BBC, ζήτησε να επιστρέψουν οι αθλητές και να συνεχίσουν τον αγώνα γιατί δεν χόρταινε να τους βλέπει!
Ο τρομερός Νόβακ Τζόκοβιτς, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα έσκυψε και δάγκωσε το… χόρτο. Στην απονομή ευχαρίστησε τον Φέντερερ που τον άφησε να νικήσει(!) και αφιέρωσε τη νίκη του στη μέλλουσα γυναίκα του και το αγέννητο παιδί του με τη συγκίνηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.
Για τον Σέρβο, αυτό ήταν το δεύτερο Γουίμπλεντον (2011 το πρώτο) και συνολικά το ένατο γκραν σλαμ καθώς έχει κατακτήσει τέσσερα Όπεν Αυστραλίας (2008, 2011, 2012, 2013), δύο Ρολάν Γκαρός (2012, 2014) και ένα Αμερικάνικο Όπεν (2011).
Το πιο ωραίο από όλα; Ο θριαμβευτής Τζόκοβιτς, σύμφωνα με το εθιμοτυπικό, οφείλε να παρουσιαστεί στο εξωτερικό μπαλκόνι του «All England Club» για να τον αποθεώσουν και οι φίλαθλοι που δε βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο. Αυτοί που απλά μαζεύτηκαν έξω από το κεντρικό κορτ και παρακολουθούσαν το σκορ από τους πίνακες. Οι Άγγλοι σε τέτοια θέματα είναι κορυφή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/