Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Νίκη ελλείψει… φοβήτρου

Published

on

Ο Ουκρανός Μπογκντάν Μπονταρένκο επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την απώλεια του διαμαντιού στο Ντάιαμοντ λιγκ των Βρυξελλών, κερδίζοντας άνετα τον τελικό του ύψους στο 44ο μίτινγκ στίβου World Challenge της ΙΑΑΦ που φιλοξενήθηκε στο στάδιο «Ραούλ Γκιντομπάλντι» της ιταλικής πόλης Ριέτι, εν τη απουσία όμως του μεγάλου του αντιπάλου, Μουτάζ Έσα Μπαρσίμ.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στη Ζυρίχη ήταν όσο σταθερός απαιτούνταν για να κερδίσει τον αγώνα, επικρατώντας με άλμα στα 2.36μ. στην τρίτη του προσπάθεια, αρκετά μακριά δηλαδή από τα 2.40μ. που πήδηξε στον πρόσφατο τελικό του Ντάιαμοντ λιγκ. Ο Μπονταρένκο προσπάθησε μάλιστα να ισοφαρίσει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ, έχοντας δύο αποτυχημένα άλματα στα 2.43μ. Στη γενικότερη μετριότητα της βραδιάς συνετέλεσε η αδυναμία συμμετοχής του 22χρονου Καταριανού, άλτερ έγκο του Μπονταρένκο, που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ουσιαστικού κινήτρου για το κάτι παραπάνω, όπως π.χ. την κατάρριψη τουλάχιστον του ρεκόρ αγώνων του ιταλικού μίτινγκ, που παρέμεινε στα 2.38μ. (από τον Ρώσο Ιγκόρ Πάκλιν το 1986). Βέβαια ένας Μπαρσίμ συμμετείχε στον αγώνα, αλλά αυτός δεν ήταν άλλος από τον μικρότερο αδερφό του Μουτάζ, τον 19χρονο Μουαμάρ Έσα. Ο ταλαντούχος πιτσιρικάς αντικατέστησε επάξια τον διάσημο αδερφό του, κερδίζοντας τη 2η θέση του τελικού με άλμα στα 2.25μ. (και τρεις αποτυχημένες στα 2.29μ.), επίδοση που μοιράστηκε με τον έτερο Ουκρανό άλτη της βραδιάς, τον 25χρονο Αντρέι Προτσένκο.

«Δεν υπήρχε αρκετός χρόνος προετοιμασίας γι’ αυτή τη διοργάνωση μετά τις Βρυξέλλες, ωστόσο το μέρος είναι αληθινά πανέμορφο και ιδανικό για να προσπαθήσεις να καταρρίψεις ρεκόρ», δήλωσε ο Μπονταρένκο και συνέχισε τονίζοντας: «Απόλαυσα τη συμμετοχή μου μπροστά στο φανταστικό κοινό του Ριέτι. Τώρα θα προπονηθώ για τρεις μέρες στην Ιταλία, ενόψει του τελευταίου μου αγώνα για τη φετινή χρονιά στο ηπειρωτικό κύπελλο του Μαρακές».

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς, ξεχώρισε η επικράτηση του «σεληνιασμένου» Τζάστιν Γκάτλιν με χρόνο 9.83 στη μία κούρσα (από τις δύο που διεξήχθησαν) των 100μ., μόλις δύο μέρες μετά την επικράτησή του στον αντίστοιχο τελικό του Ντάιαμοντ λιγκ με 9.77, αλλά και του Τζαμαϊκανού Ασάφα Πάουελ στη δεύτερη κούρσα με 9.90, η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Κενυάτη Σίλας Κίπλαγκατ στον αγώνα των 1500μ., με χρόνο 3:31.44, μπροστά από τον συμπατριώτη του Βίνσεντ Κιμπέτ που πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 3:31.96, η δύσκολη νίκη του Αλγερινού -χρυσού Ολυμπιονίκη το 2012- Ταφίκ Μακλουφί στα 800μ. των ανδρών, με χρόνο 1:43.83, ο οποίος κέρδισε στο νήμα τον περσινό νικητή του Ριέτι, Μουσαΐμπ Μπάλα από το Κατάρ, που τερμάτισε σε 1:44.03, και φυσικά η κατάρριψη του «στοιχειωμένου» εθνικού ρεκόρ του Ιταλού θρύλου Πιέτρο Μενέα στα 300μ. των ανδρών, που έστεκε στα 32.23 από το 1979, με δράστη τον συμπατριώτη του, Ματέο Γκαλβάν, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα σε χρόνο 32.01, πίσω από τον Πολωνό Κάρολ Ζαλέφσκι, που πέτυχε ατομικό ρεκόρ, εθνικό ρεκόρ Πολωνίας και ρεκόρ αγώνων στο Ριέτι, με το καταπληκτικό 31.93.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/