Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Άλλος νίκησε, άλλος χάρηκε

Published

on

Το 44ο μίτινγκ στίβου World Challenge της ΙΑΑΦ άνοιξε χθες στο στάδιο «Ραούλ Γκιντομπάλντι» του Ριέτι με τον μεγάλο τελικό της σφυροβολίας των ανδρών, στον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ. Ωστόσο αυτός που πανηγύρισε τελικά τον τίτλο του World Challenge ήταν ο 32χρονος Ούγγρος πρωταθλητής Ευρώπης, Κρίστιαν Παρς.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Ο 25χρονος Πολωνός, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2013 στη Μόσχα, επικράτησε με βολή στα 81.11μ. από τη δεύτερη προσπάθειά του, μένοντας όμως με ανάμεικτα συναισθήματα αφού η νίκη του δεν ήταν αρκετή για να του επιτρέψει να προσπεράσει τον Παρς στο σύνολο. Ο Φάιντεκ κατετάγη τελικά δευτερος με 241,49 βαθμούς, όσο δηλαδή και το άθροισμα των μέτρων από τις τρεις καλύτερες επιδόσεις του στα μίτινγκ της σειράς. Αντίθετα ο Παρς, θριαμβευτής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ζυρίχης και χρυσός Ολυμπιονίκης το 2012 στο Λονδίνο, μπορεί να κατετάγη δεύτερος στον χθεσινό τελικό με βολή στα 80.78μ. στην 4η προσπάθειά του, ωστόσο τερμάτισε πρώτος στην τελική κατάταξη με 244,84 βαθμούς. Μάλιστα η βαθμολογία του αποτελεί και ρεκόρ στην 5ετή ιστορία των αγώνων World Challenge. Με την τρίτη νίκη του τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ο Ούγγρος έγινε πλουσιότερος κατά 23.160 ευρώ, έπαθλο που θα παραλάβει μετά την επίσημη επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.
Τρίτος στον τελικό κατετάγη ο πρωταθλητής Αφρικής, Μοσταφά Ελ Γκαμέλ από την Αίγυπτο, με βολή στα 78.50μ, στην έκτη και τελευταία προσπάθεια. Ο Αιγύπτιος αθλητής τερμάτισε τέταρτος στην τελική κατάταξη της σεζόν, με 234,80 βαθμούς στο σύνολο, πίσω από τον Ντιλσόντ Ναζάροφ από το Τατζικιστάν, που συγκέντρωσε 241,37.
«Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ καλός. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά μου στο Ριέτι, αλλά μόλις η πρώτη μου νίκη εδώ. Νιώθω ότι ήταν σημαντικό να κερδίσω τον Παρς, μία εβδομάδα πριν το ηπειρωτικό κύπελλο του Μαρακές», σχολίασε ο Φάιντεκ και συνέχισε λέγοντας «Έκανα νέο εθνικό ρεκόρ και τερμάτισα δεύτερος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης, συνεπώς ήταν μία καλή χρονιά για εμένα, παρότι δεν προπονήθηκα αρκετά λόγω ενός τραυματισμού. Τώρα θα επιστρέψω στην Πολωνία και θα προετοιμαστώ για μία βολή κοντά στα 82 ή 83 μέτρα στο Μαρακές».

Στο σημερινό πρόγραμμα της δεύτερης και τελευταίας μέρας του ιταλικού μίτινγκ ξεχωρίζει ο τελικός του ύψους, με τη μονομαχία των δύο Ουκρανών, Μπογκντάν Μπονταρένκο και Αντρέι Προτσένκο, να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/