Connect with us

STORY

Νοκ άουτ από την προεδρία

Published

on

Πριν λίγες ώρες ο βετεράνος παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα των προεδρικών εκλογών του Μαΐου στην Ουκρανία.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο 42χρονος σούπερ σταρ της πυγμαχίας, που είχε γνωστοποιήσει επίσημα την υποψηφιότητά του στις 25 Φεβρουαρίου με τη φιλοευρωπαϊκή παράταξη της Ουκρανικής Δημοκρατικής Συμμαχίας για την Αλλαγή, αποφάσισε τελικά να κάνει στην άκρη, προσφέροντας την υποστήριξή του στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Πέτρο Ποροσένκο, γνωστό και ως «βασιλιά της σοκολατοποιίας». Ο μεγιστάνας είχε μάλιστα διατελέσει και Υπουργός Εξωτερικών αλλά και Εμπορίου-Ανάπτυξης στην πολυβασανισμένη χώρα.
Εξηγώντας την απόφασή του να τεθεί οικειοθελώς… νοκ άουτ από την κούρσα, ο Κλίτσκο δήλωσε ότι: «Πρέπει να προτείνουμε έναν μοναδικό υποψήφιο που θα εκπροσωπήσει τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις. Θα πρέπει να είναι κάποιος που απολαμβάνει τη μέγιστη δυνατή λαϊκή στήριξη και κατά τη γνώμη μου αυτός ο υποψήφιος σήμερα είναι ο Πέτρο Ποροσένκο».
Η κίνηση ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια συσπείρωσης με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση της πρώην Πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο, που έχει επίσης εκδηλώσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας. Πάντως, οι συνεχιζόμενες αναταραχές και η γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί στην Ουκρανία έχουν ήδη θέσει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητας της πόλης Λβιβ, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/