Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Νταμπλ η Αιθιοπία στο Πεκίνο

Published

on

Η σεζόν των μαραθωνίων έχει ανοίξει, με του Πεκίνου να είναι ο πρώτος Golden Label της IAAF στο πρόγραμμα και την Αιθιοπία να καταφέρνει να κάνει το νταμπλ σε άνδρες και γυναίκες.

Ο αγώνας της κινεζικής πρωτεύουσας είναι από τους πιο δύσκολους, τόσο λόγο της διαδρομής, όσο και λόγο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη.
Στους άνδρες η νίκη άρχισε να ξεκαθαρίζει μετά το 40ο χιλιόμετρο με τον 24χρονο Μεκουάντ Αγενιού να ξεκόβει από τους υπόλοιπους και να παίρνει τη νίκη με το μέτριο 2:11:09. Σε έναν αγώνα όπ[ου συμμετείχαν οκτώ αθλητές με επίδοση κάτω του 2:10, είχαμε τον πιο αργό μαραθώνιο στο Πεκίνο από το 2010, όταν ο Αιθίοπας Σιρά Γκένα είχε νικήσει με 2:15:45.
Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Αγενιού σε μεγάλη διοργάνωση, ο οποίος ήταν 64 δευτερόλεπτα πιο αργός από το ατομικό του ρεκόρ, ενώ δεν πλησίασε το ρεκόρ αγώνα που είναι 2:07:16 και ανήκει στον επίσης Αιθίοπα Ταντέσε Τόλα από το 2013.
Στις γυναίκες, η Μεσερέτ Μενγκιστου πήρε τη νίκη με το συμπαθητικό 2:25:56. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη για την αθλήτρια από την Αιθιοπία μετά από 17 μήνες, όταν στον μαραθώνιο του Παρισιού είχε διαλύσει το ατομικό της ρεκόρ κάνοντας 2:23:26.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/