Connect with us

ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ

Νόρα, η πρωτοπόρος

Published

on

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης με την ομάδα χόκεϊ επί πάγου της Φινλανδίας στο Σότσι, Νόρα Ράτι, έγινε η πρώτη Φινλανδέζα αθλήτρια που αγωνίζεται σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ποια είναι η είδηση; Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν μόνο άνδρες.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Τι κάνει μία κορυφαία γυναίκα αθλήτρια όταν νιώσει ότι πλέον… βαριέται ανάμεσα στις συναθλήτριές της, αναζητώντας μία νέα αθλητική πρόκληση; Πολύ απλό: αγωνίζεται κόντρα σε άνδρες! Έτσι λοιπόν, η 25χρονη τερματοφύλακας βρήκε επαγγελματική στέγη στην Κιέκο-Βάνταα, ομάδα της 2ης κατηγορίας (Mestis) της Φινλανδίας, και μάλιστα ήταν άκρως εντυπωσιακή, αφού στο ντεμπούτο της είχε 30 αποκρούσεις σε 31 σουτ, βοηθώντας την ομάδα της να φτάσει σε άνετη νίκη, με σκορ 5-1.

Η Ράτι δεν είναι βέβαια η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης που συμμετέχει σε ανδρικό πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου, καθώς είχαν προηγηθεί η Αμερικανίδα αμυντικός Άντζελα Ρουγκιέρο, η Καναδέζα επιθετικός Χέιλι Γουίκενχαϊσερ, καθώς και οι συνάδελφοι τερματοφύλακες Μάνον Ρομ και Σάνον Ζάμπαντος, επίσης από τον Καναδά. Ωστόσο καμία από τις δύο τελευταίες δεν κατάφερε να ολοκληρώσει κάποιον αγώνα χωρίς να δεχθεί καθόλου γκολ. Με δεδομένο μάλιστα ότι η Ζάμπαντος ξεκινά τη σεζόν της στις 24 Οκτωβρίου με τους Κολόμπους Κότονμαουθς, η Ράτι θα έχει ακριβώς ένα μήνα στη διάθεσή της προκειμένου να καταρρίψει το σπάνιο αυτό ρεκόρ.

Όχι και άσχημα για κάποια που τον περασμένο Φεβρουάριο, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι, δήλωνε ότι ήταν έτοιμη να αποσυρθεί από το άθλημα αν δεν έβρισκε ένα κατάλληλο, ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για να αγωνιστεί. Όπως… τιτίβισε μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, «Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με αμφισβητούν, γιατί εσείς παιδιά με έχετε σπρώξει περισσότερο από τον καθένα. Ήταν μία αληθινά ξεχωριστή μέρα, αλλά ακόμη δεν είμαι εντελώς ικανοποιημένη :)».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/