Connect with us

ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ

Μουντιάλ επί πάγου

Published

on

Για παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου ξέραμε, εσχάτως μάθαμε και αυτό του μπάσκετ. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το παγκόσμιο κύπελλο και στο χόκεϊ επί πάγου.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Για την ακρίβεια να ξανασυστηθούμε μαζί του, αφού μία πρώτη έκδοσή του είχε λάβει χώρα για πρώτη φορά το 1996 με νικήτρια την ομαδα των ΗΠΑ. Ωστόσο η διοργάνωση έληξε κάπως άδοξα το 2004, με νικητή τον Καναδά, μετά από μόλις δύο διοργανώσεις. Επειδή όμως όπως λένε οι καλές ιδέες είναι για να αντιγράφονται, οι επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας χόκεϊ επί πάγου αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον πετυχημένο δρόμο που χάραξε το παγκόσμιο κύπελλο του «βασιλιά των σπορ» ποδοσφαίρου, επαναφέροντας στη ζωή το δικό τους μουντιάλ. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της τσεχικής ιστοσελίδας hokej.cz, η όλη ιδέα απέχει πλέον μόλις ένα βήμα από το να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα, με την παρθενική διοργάνωση να εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου του 2016, με τη συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων εθνικών ομάδων του κόσμου. Οι έξι ομάδες που θεωρούνται ήδη σίγουρες για την παρθενική διοργάνωση είναι ο Καναδάς (στη φωτογραφία με τον θρύλο του αθλήματος, Γουέιν Γκρέτσκι), οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Τσεχία.

Το μόνο που απομένει είναι οι τελικές λεπτομέρειες, οι οποίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Το κρίσιμο ραντεβού έχει συγκληθεί από τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (IIHF), τον 64χρονο Ελβετό Ρενέ Φάσελ, για τον ερχόμενο Οκτώβριο στην πόλη του Τορόντο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/