Connect with us

TOP

Ξεμούδιασμα στο Δελχί ο Κιπτσόγκε

Published

on

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και ο (για πολλούς) κορυφαίος μαραθωνοδρόμος, Έλιουντ Κιπτσόγκε θα ξεκινήσει τη σεζόν από τον ημιμαραθώνιο του Δελχί.

Στις 5 Νοεμβρίου θα γιορτάσει τα γενέθλια του και 15 μέρες αργότερα θα εκκινήσει στον ημιμαραθώνιο μετά από ένα τρομερό σερί επτά νικηφόρων αγώνων σε μαραθώνιους (δεν έχει χάσει κανέναν από όλους όσους έχει συμμετάσχει).
Ο αγώνας στο Δελχί θα είναι και μια ευκαρία για τον Κενυάτη να εξυγιανθεί για την έκτη θέση στον περσινό (2015) ημιμαραθώνιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όμως και από το Δελχί έχει αναμνήσεις καθώς αγωνίστηκε εκεί στους αγώνες κοινοπολιτείας το 2010. «Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που κέρδισα το αργυρό μετάλλιο στα 5.000μ. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Ινδία και τώρα είμαι έτοιμος να επιστρέψω ως δρομέας… δρόμου» δήλωσε ο Κιπτσόγκε για την επιλογή του να αγωνιστεί στον ημιμαραθώνιο.
Το ρεκόρ του Κενυάτη στον ημιμαραθώνιο είναι 59:25 και το έχει κάνει το 2012 και αν και δεν έχει κατέβει τα 60 λεπτά έχει βάλει στόχο το ρεκόρ διαδρομής που είναι 59:06 και ανήκει από το 2014 στον Αιθίοπα Γκουγιέ Αντολά.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/