Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Ξυπόλητοι πρίγκιπες

Published

on

Η Εθνική ομάδα πέρασε στους «16» έχοντας στη σύνθεσή της παίκτες των οποίων το ποδοσφαιρικό μέλλον, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μετοχές τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά και από την εμφάνιση με την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ έπεται και συνέχεια…

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η προσφορά της Παλέρμο για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο απείχε από τις απαιτήσεις της Μπολόνια. Παρά τον υποβιβασμό τους και τη διαφαινόμενη διάλυσή τους, οι «ροσομπλού» συνέχισαν να ζητούν ακατέβατα 4 εκατομμύρια ευρώ για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Φυσικά πριν από την εξωπραγματική εμφάνιση του «Λάζου» στον αγώνα της Εθνικής με την Ακτή Ελεφαντοστού, πρώτη συμμετοχή του παίκτη που κάποτε υποχρέωσε τον Ανδρέα Βγενόπουλο να καταβάλει συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ για να τον ντύσει στα πράσινα.
Ακόμα πιο υψηλές απαιτήσεις έχουν στην Μπολόνια για τον άλλο Έλληνα, τον Παναγιώτη Κονέ. Ζητούν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ διότι κατ΄ επανάληψη τον έχουν χαρακτηρίσει ως το πιο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.
Υπάρχουν και άλλοι παίκτες της Εθνικής που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους μέσα από το παγκόσμιο κύπελλο διότι προσωρινά βρίσκονται μετέωροι, δίχως συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Ανάμεσά τους οι δύο παλιοσειρές, ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Κώστας Κατσουράνης. Ο πρώτος δέχεται το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού, αλλά μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του στο «τριφύλλι». Εμπόδια υπάρχουν πολλά και για τον υπαρχηγό, αν και πολλοί θεωρούσαν δεδομένη την επάνοδό του στην Αθήνα και στην ΑΕΚ.
Από ‘κει και πέρα, ο Φάνης Γκέκας ποντάρει σε ένα νέο αξιόλογο συμβόλαιο! Από κοντά και ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος ρίσκαρε επειδή πόνταρε στη βελτίωση των προσφορών χάρη στην παρουσία του στο παγκόσμιο κύπελλο! Προσωρινά φαίνεται πώς δικαιώνεται για την εμπιστοσύνη του στις δυνάμεις του.
Ειδική αναφορά μπορούμε να κάνουμε για τους Γιάννη Μανιάτη, Κώστα Μανωλά που βρίσκονται στο στόχαστρο πολλών ομάδων, αλλά από τον Ολυμπιακό ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων. Απόλυτα δικαιολογημένα με βάση την απόδοση των δύο παικτών και στους τρεις αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου.
Ομάδα στο εξωτερικό ψάχνει και ο Παναγιώτης Γλύκος! Κι αυτός θα βγει κερδισμένος από τη συμμετοχή του διότι έτσι θα τον μάθουν και στην Ιταλία, η οποία χαρακτηρίζεται «επιθυμητός προορισμός».
Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ανήκει πλέον στην Τζένοα, αλλά παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον της Τορίνο και φυσικά της Κάλιαρι, την οποία ανέλαβε ο Ζνέντεκ Ζέμαν. Από τους υπόλοιπους της ελληνικής αποστολής, ο Κώστας Μήτρογλου βλέπει τις μετοχές του να πέφτουν, αλλά το ματς με την Κόστα Ρίκα μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του που φάνηκε να βαλτώνει από τον τραυματισμό του στο γόνατο πριν από περίπου οκτώ μήνες.
Μέσα σε ένα μήνα, λοιπόν, οι Έλληνες διεθνείς έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν με καλά συμβόλαια την παρουσία τους στο παγκόσμιο κύπελλο και την πρόκριση της Εθνικής στους «16» της διοργάνωσης. Όσο πιο μακριά πάνε, μάλιστα, τόσα θα αυξάνονται οι προσφορές των ομάδων που θα θελήσουν να τους εντάξουν στο ρόστερ τους. Το αξίζουν, άλλωστε, οι διεθνείς όπως απέδειξαν και κόντρα στους πολυδιαφημισμένους και ακριβοπληρωμένους παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/