Connect with us

STORY

Οι ήρωες της ημέρας

Published

on

H απίστευτη νίκης της Εθνικής ομάδας του πινγκ πονγκ επί της Ιαπωνίας, είναι το θέμα της ημέρας στο Τόκιο. Όλα τα διεθνή μίντια έχουν πέσει πάνω στους Έλληνες διεθνείς για μερικές δηλώσεις καθώς η έκπληξη ήταν πρώτου μεγέθους, ενώ και οι αθλητες εντυπωσίασαν με την απόδοση τους.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Καλλίνικος Κρεάνκα (στην ερώτηση αν ήταν νευρικός ή αν είχε αυτοπεποίθηση στο 5ο και καθοριστικό παιχνίδι): «Μετά το πρώτο παιχνίδι ένιωθα πραγματικά καλά, παρά το γεγονός ότι το έχασα τελικά από τον Μιζουτάνι, και έτσι είχα μεγάλη σιγουριά για το τελευταίο παιχνίδι. Κέρδισα το 2ο σετ με αρκετή δυσκολία, αλλά πιστεύω ότι αυτό ήταν το κλειδί για ολόκληρο το παιχνίδι. Στο πρώτο μου παιχνίδι, ίσως δεν ήμουν πολύ έτοιμος για να τρέξω τόσο πολύ και η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε λίγο, αν και ήξερα καλά τι παίκτης είναι».

Παναγιώτης Γκιώνης (στην ερώτηση σχετικά με τη νίκη του κόντρα στον Κισικάουα): «Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν ξεκίνησα και τόσο καλά στο πρώτο σετ, όμως μετά βρήκα τον ρυθμό μου. Νομίζω ότι το τέταρτο παιχνίδι κόντρα στον Μιζουτάνι ήταν αρκετά πιο δύσκολο. Ήταν η πρώτη φορά που τον αντιμετώπιζα και ένιωθα λίγο κουρασμένος. Επίσης δεν μπορούσα να πιάσω ρυθμό και εκείνος έπαιξε πολύ καλά από τεχνικής άποψης, για αυτό έχασα. Τελικά όμως κερδίσαμε, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Κώστας Παπαγεωργίου (ο Άγγλος ρεπόρτερ τον αποκαλεί “ήρωα της ημέρας” και τον ρωτάει για το κρίσιμο νικηφόρο τρίτο παιχνίδι του κόντρα στον εξαιρετικό Κέντα Ματσουντάιρα και για τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του, πηγαίνοντας πίσω στο 2003): «Ένιωσα κι εγώ έκπληξη με τη νίκη μου! Ήθελα το σκορ πριν παίξω να είναι 1-1, γιατί αν είχε χάσει ο Παναγιώτης, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Δεν πιστεύω ότι θα είχα ελπίδα τότε. Ήθελα να νιώθει πίεση, έτσι ώστε η διαφορά επιπέδου ανάμεσά μας να μην φαίνεται και τόσο πολύ και να μπορέσω να πολεμήσω. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου γιατί όταν εγώ κερδίζω ένα παιχνίδι, κερδίζει η ομάδα μου. Είναι πραγματικά υπέροχοι! Πράγματι οι νίκες μου κόντρα στον Γιαν Όβε Βάλντνερ (σ.σ. ο Σουηδός «Μότσαρτ του πινγκ πονγκ») και στον Ματσουντάιρα είναι οι μεγαλύτερες στιγμές μου. Με πήγατε πολύ πίσω στον χρόνο, σχεδόν το είχα ξεχάσει αυτό! Νομίζω πάντως ότι όταν παίζεις για την ομάδα σου, είναι το σημαντικότερο όλων, οπότε θα ξεχωρίσω τις νίκες μου στο Σβέσατ (σ.σ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού πριν 6 μήνες) και σήμερα».

[youtube id=”FS6Y13P3s2I” width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/