Connect with us

STORY

Ασύρματο όλο το Μπακού

Published

on

Οι πρώτοι ευρωπαϊκοί αγώνες του Μπακού, θα είναι… η χαρά της ασύρματης τεχνολογίας, αφού όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές σε ολόκληρη την πόλη θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω wi-fi για όλους.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Αν και απέχουμε ακόμη έναν ολόκληρο χρόνο (410 μέρες για την ακρίβεια) από την τελετή έναρξής τους, οι πρώτοι ευρωπαϊκοί αγώνες της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν φροντίζουν να βρίσκονται με διάφορους τρόπους στην επικαιρότητα. Η πρόσφατη εξαγγελία της διοργανώτριας αρχής σχετικά με την παροχή ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο, ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά από επικοινωνιακά τρικ, που κεντρίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον για τη νέα και φιλόδοξη αυτή διοργάνωση, στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η ανακοίνωση έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό επικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας της ασιατικής χώρας, Ιλτίμας Μαμάντοφ, στο πλαίσιο του 77ου ετήσιου συμποσίου της διεθνούς ένωσης αθλητικού τύπου, που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του. Στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι η κατασκευή ενός νέου δικτύου οπτικών ινών αλλά και χαλκού, προκειμένου η πόλη να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών, καθώς και των περίπου 6.000 αθλητών αλλά και των χιλιάδων δημοσιογράφων που θα καλύψουν το γεγονός.
«Το μήκος του δικτύου οπτικών ινών θα είναι 230 χιλιόμετρα, ενώ εκείνο του χαλκού 70 χιλιόμετρα, με την εκτιμώμενη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων να υπολογίζεται μεταξύ 1 και 10 GB ανά δευτερόλεπτο», δήλωσε σχετικά ο Μάμαντοφ.
Οι εργασίες, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα περιλαμβάνουν ακόμη την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκπροσώπους του τύπου, όπως την ποιότητα του video streaming, δορυφορική κάλυψη μέσω του δορυφόρου “Azerspace-1”, τη βελτίωση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας κ.α.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/