Connect with us

STORY

Οι δράκοι του πινγκ πονγκ

Published

on

Η Κίνα απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι παραμένει η αδιαμφισβήτητη παγκόσμια κυρίαρχος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης , επικρατώντας της Γερμανίας στον μεγάλο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος με σκορ 3-1.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Σε… Τσάιναταουν μετέτρεψαν το Τόκιο οι Κινέζοι διεθνείς, πραγματοποιώντας υγιεινό περίπατο κόντρα στους δευτεραθλητές κόσμου Γερμανούς, σε έναν τελικό πραγματικό ντεζαβού, αφού αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση που οι δύο χώρες αναμετρήθηκαν για το στέμμα του παγκόσμιου πρωταθλητή, με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα! Ο κινεζικός «δράκος» βρυχήθηκε για τα καλά, αναγκάζοντας τους διοργανωτές -και άσπονδους εχθρούς- Ιάπωνες να υποκλιθούν για ακόμη μία χρονιά στην ανωτερότητά των γειτόνων…
Τα δύο ακλόνητα φαβορί για τον τίτλο επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τα προγνωστικά, φτάνοντας αμφότερα στον τελικό χωρίς ήττα. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Κινέζοι δεν είχαν χάσει μέχρι σήμερα ούτε καν σετ (!), αποκλείοντας την Κινεζική Ταϊπέι στον ημιτελικό, με το αγαπημένο τους 3-0. Από την πλευρά τους, τα «πάντσερ» ράγισαν τις καρδιές της οικοδέσποινας Ιαπωνίας, αποκλείοντάς τη με σκορ 3-1 στον δεύτερο ημιτελικό. Ωστόσο οι Γερμανοί τα βρήκαν και πάλι σκούρα κόντρα στους κακούς τους δαίμονες (39-1 νίκες η προϊστορία υπέρ της Κίνας!), στους οποίους υποτάχθηκαν φυσιολογικά. Το μοναδικό «παράσημο» για τους Ευρωπαίους ήταν ότι κατόρθωσαν να κατακτήσουν έστω και ένα σετ από τους… αφιονισμένους Ασιάτες.
Αυτός ήταν ο 19ος παγκόσμιος τίτλος σε σύνολο 24 τελικών για την Κίνα, η οποία απέδειξε ότι η περίφημη «διπλωματία του πινγκ πονγκ» επί εποχής Ψυχρού Πολέμου εξακολουθεί να αποδίδει καρπούς, αφού το εντυπωσιακό αγώνισμα παραμένει το δημοφιλέστερο στην αχανή Λαϊκή Δημοκρατία.
Αργότερα, οι Κινέζες αθλήτριες θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε ένα ιστορικό για τη χώρα τους νταμπλ (θα είναι το 15ο), αντιμετωπίζοντας την Ιαπωνία στον μεγάλο τελικό των γυναικών.

Η εξέλιξη του αγώνα:
Μα Λονγκ – Τίμο Μπολ (11-6, 11-9, 11-9) 1-0
Ζανγκ Τζικ – Ντιμίτρι Οβτσάροφ (11-13, 8-11, 6-11) 1-1
Ζου Ζιν – Πάτρικ Φραντσίσκα (11-5, 11-2, 11-8) 2-1
Μα Λονγκ – Ντιμίτρι Οβτσάροφ (12-10, 11-5, 11-2) 3-1

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/