Connect with us

OLYMPICS

Ολυμπισμός και παιδί

Published

on

Από την Τρίτη 7 Οκτωβρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό- Kids’ Athletics» στο Παναθηναϊκό στάδιο και θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας και Θρησκευμάτων, το υπουργείο εθνικής άμυνας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΠΕ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Την αρχή έκαναν το 5ο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας και το δημοτικό σχολείο Αρμενοπαίδων «Κυανούς Σταυρός», ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένονται 21.240 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας. Στις 10 Νοεμβρίου 2014 θα ξεκινήσουν οι κρατήσεις για το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2015.
Τα παιδιά γνωρίζουν από Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, τα αθλήματα του στίβου, το βόλεϊ και το μπάσκετ σε μορφή παιχνιδιού ομαδικού χαρακτήρα, που είναι προσαρμοσμένο ανάλογα με την ηλικία τους.
Στον στίβο κάνουν δρόμους, άλματα και ρίψεις, στο βόλεϊ, ασκήσεις με στόχους και καρφιά με ειδικές μπάλες και στο μπάσκετ, σουτ, ντρίμπλα και πάσα.

Το «Αγαπώ τον αθλητισμό- Kids’ Athletics» συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό καθώς παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν, μέσω της αυτόματης ακουστικής ξενάγησης, τη μακραίωνη ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν το 1896 οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Υποστηρικτές του προγράμματος είναι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το Ίδρυμα «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/