Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Ο Άρης και οι στενοί δεσμοί Αρκαδίας – Ημαθίας

Published

on

Καλημέρα αδέρφια! Για άλλη μία μέρα με κυνηγάει ο Θανάσης, αλλά αποφάσισα να γράψω τώρα αντί για το βράδυ επειδή με κούρδισε ένας φίλος μου. Με ρώτησε για τη βαθμολογία που πήρε από τον παρατηρητή ο Βοσκάκης της Βέροιας. Του εξήγησα ότι με βάση το ρεπορτάζ ο παρατηρητής έβγαζε λάδι τον διαιτητή. Έπεσε από τα σύννεφα και άρχισε να βρίζει Θεούς και δαίμονες. Προσωπικά δεν μπορούσα να αντιληφθώ την έκπληξή του. Εκτός και αν δεν γνώριζε τον παρατηρητή. Γι’ αυτό του ανέφερα το όνομα: Δημήτρης Μπερσής!

Για όσους τον αγνοούν, ο Μπερσής προέρχεται από τον σύνδεσμο Αρκαδίας. Μεγάλη η απόσταση ανάμεσα στην Αρκαδία και στη Βέροια. Ειδικά από τη στιγμή που στη Βέροια ήταν αντιμέτωπες δύο ομάδες από τη Βόρειο Ελλάδα. Αφενός η γηπεδούχος Βέροια και αφετέρου ο φιλοξενούμενος Άρης. Θα μπορούσε, δηλαδή, άνετα να οριστεί ένας παρατηρητής από τη… γειτονιά. Αλλά στην ΚΕΔ αποφάσισαν να αυξήσουν τα έξοδα και έστειλαν έναν παρατηρητή από την Αρκαδία.

Μπήκα στο… τριπάκι και άρχισα να ψάχνω πότε εμφανίστηκε Αρκάς στη Βέροια. Και θυμήθηκα. Ήταν το περσινό ματς Βέροια – Άρης όταν ο Νίκος Προύντζος μπήκε στα αποδυτήρια και ενδιαφέρθηκε για τον Παππά και όσα είχε γράψει στο φύλλο αγώνα. Ήταν επεισοδιακό εκείνο το ματς για όσους θυμούνται. Με απανωτές διακοπές.

Η παρουσία του Προύτζου μας είχε ξαφνιάσει όλους. Τότε, λοιπόν, έμαθα ότι η Αρκαδία έχει στενές σχέσεις με τη Βέροια. Και ο Αρβανιτίδης με τους… Αρκάδες.

Θα σας το κάνω πιο λιανά. Στις επιχειρήσεις που διατηρεί ο πρόεδρος της Βέροιας, ασφαλώς, και εργάζονται αρκετοί άνθρωποι. Ανάμεσά τους και Αρκάδες. Έτσι, εξηγούνται οι συχνές επισκέψεις Αρκάδων στη Βέροια. Έστω και με την ιδιότητα των παρατηρητών. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την έκθεση του Μπερσή για τον Βοσκάκη; Καμία. Απλά ενδέχεται να του έπιασε κάποιος συμπατριώτης τη κουβέντα και έτσι να έχασε ο παρατηρητής διαιτησίας ένα – δύο λάθη του Βοσκάκη και των βοηθών του.

Η καλή παρέα
Βγήκε στη δημοσιότητα το όνομα του 22χρονου που εμφανίζεται ως εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη στο επεισόδιο της περασμένης Κυριακής στο Παγκράτι. Στα ρεπορτάζ προβλήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο η οικογενειακή κατάσταση του 23χρονου και, βέβαια, οι επιτυχίες του στον αθλητισμό. Για τον δράστη δεν γνωρίζω αν συμμετείχε στην υπόλοιπη παρέα. Ο δικηγόρος του υποστηρίζει πώς δεν είχε σχέση. Κάποιοι από τους οργανωμένους που βρέθηκαν στο επεισόδιο, νωρίτερα είχαν περάσει και από άλλη περιοχή. Έκαναν τις βόλτες τους. Και όπως λένε κάποιοι που ξέρουν «ήταν στην τσίτα». Και στη ΓΑΔΑ σχολίαζαν με νόημα ότι θα έπρεπε να μάθουμε και πόσοι συμμετείχαν στη συμπλοκή έξω από το εφετείο πριν από περίπου 20 μέρες. Εύλογη η απορία. Επαναλαμβάνω, πάντως, ότι σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται ο 22χρονος, ο δικηγόρος του και κάποιοι μάρτυρες «δεν υπήρχε ποδοσφαιρική διαφορά στο επεισόδιο ούτε ήταν όλοι μαζί παρέα».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/