Connect with us

STORY

Ο Καλλίνικος της dream team

Published

on

Με ένα μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Εθνική ομάδα πινγκ πονγκ με την τωρινή σύνθεσή της, δικαιολογημένα αποκαλείται ελληνική dream team. Χαρακτηρισμός που βρίσκει σύμφωνο και τον πιο παλιό της τετράδας. «Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη Εθνική που είχαμε, αλλά σίγουρα έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Άρα, είναι η καλύτερη», μας ξεκαθάρισε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Εκτός από τον 42χρονο πρωταθλητή, στην αποστολή της Εθνικής για το ευρωπαϊκό της Λισαβόνας συμμετέχουν ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Τάσος Ρηνιώτης. Οι δευτεραθλητές της «Γηραιάς Ηπείρου» θα αναχωρήσουν για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου με στόχο να υπερασπιστούν τα κεκτημένα.
«Καταρχάς πηγαίνουμε για να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας από τον όμιλό και να μπούμε στην 8άδα», δίνει ο Κρεάνγκα το στίγμα της αποστολής που αναλαμβάνει η Εθνική του πινγκ πονγκ. Η κλήρωση έχει φέρει στον δρόμο της ελληνικής ομάδας τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Σλοβακία.

«Έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε ακόμα και την πρώτη θέση στο γκρουπ και έτσι να αποφύγουμε στα χιαστί τη Γερμανία. Αν καταταγούμε πρώτοι, τότε θα μπούμε επικεφαλής στο δεύτερο ταμπλό, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης στο 1ο. Αλλά ακόμα και αν προκριθούμε ως δεύτεροι, θα έχουμε 75% πιθανότητες να αποφύγουμε τη Γερμανία στο πρώτο χιαστί. Χρειάζεται και η τύχη στις διασταυρώσεις για να υπερασπιστούμε το μετάλλιο. Τις δυνατότητες τις έχουμε. Την τύχη περιμένουμε να τη βρούμε στη Λισαβόνα», προσθέτει ο Καλλίνικος και γελάει.

Ευδιάθετος τύπος! Έχει, άλλωστε, γευθεί τόσες χαρές στο άθλημα που αισθάνεται γεμάτος. Έτσι, μπορεί και απολαμβάνει κάθε στιγμή. Ακόμα και τους δυσκολότερους αγώνες απέναντι σε αντιπάλους που μοιάζουν πανίσχυροι, αλλά τις περισσότερες φορές υποκλίνονται σε εξαιρετικά δυνατό ρεβέρ του. Εντάξει, μπορεί να ζηλεύει μερικές φορές τα γεμάτα γήπεδα που βλέπει στο εξωτερικό, αλλά όπως λέει «όταν καταλήγουμε στο τραπέζι, τότε υπάρχει μόνο το μπαλάκι και ο αντίπαλος. Θέλουμε, βέβαια, κι εμείς να βλέπουμε κόσμο όταν αγωνιζόμαστε. Είναι, όμως, δύσκολες οι εποχές. Χρειάζονται χορηγοί, χρήματα για να διοργανώνεται και στην Ελλάδα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, χωρίς να υποχρεωνόμαστε τόσοι αθλητές να παίζουμε σε συλλόγους του εξωτερικού».

Μια ζωή μέσα στα γήπεδα, ο Κρεάνγκα διέγραψε μέχρι και τα… γούρια του. Με τόσους αγώνες, πού να θυμηθεί τι του έφερνε τύχη… «Κάποτε είχα μία πετσέτα που θεωρούσα γούρικη. Αλλά με τόσους αγώνες, τα ξεχνάς όλα. Γίνεται γούρι σε όλους μας η απόλυτη συγκέντρωση και η προσήλωση στο παιχνίδι», θυμάται ο άνθρωπος που κατά πολλούς άλλαξε το ρουν της ιστορίας στο πινγκ πονγκ.

Στην Πορτογαλία, πάντως, ο Κρεάνγκα καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό του. Όχι επειδή θα χρησιμοποιηθεί καινούργιο μπαλάκι. Πρόλαβε, άλλωστε, και πήρε γεύση από τις αλλαγές χάρη στη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ του αθλήματος. Το πρόβλημα προέρχεται από τους κοιλιακούς και τους προσαγωγούς.
«Είμαι κουρασμένος κι έχω κάποιες ενοχλήσεις», μας αποκαλύπτει. Πώς να μην είναι κουρασμένος; Τα μέλη της Εθνικής ομάδας δίνουν τουλάχιστον 100 αγώνες τον χρόνο, δίχως να γνωρίζουν τη διάρκεια της κάθε αναμέτρησης.

«Στους αγώνες ελπίζω ότι θα είμαι απόλυτα εντάξει. Έχω, άλλωστε, κάνει καλή προετοιμασία», προσθέτει και για άλλη μια φορά το γέλιο του δείχνει την αισιοδοξία του για την πορεία της Εθνικής και σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εδώ που τα λέμε, απόλυτα φυσιολογική είναι η πίστη του Καλλίνικου στην ελληνική dream team.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/