Connect with us

OLYMPICS

Ο Μέσι ψήφισε Μαδρίτη

Published

on

Το απόλυτο επικοινωνιακό «χτύπημα» κατάφερε η Μαδρίτη, που απέσπασε την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης από τον Λέο Μέσι στο Μπουένος Άιρες, εκεί όπου το Σάββατο θα δοθεί το χρίσμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

του Στέλιου Καραογλανίδη
[email protected]
follow me @karaoglanidis

Οι Ίβηρες ποντάρουν πολλά στη λάμψη των αστεριών του ισπανικού αθλητισμού, που τους δίνει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε Τόκιο και Κωνσταντινούπολη. Γι’ αυτό, στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς τους θα βρεθεί αυτοπροσώπως ο Πάου Γκασόλ, ενδεχομένως και ο Ράφα Ναδάλ, ενώ θα προβληθούν βιντεοσκοπημένα μηνύματα στήριξης εκ μέρους του Ίκερ Κασίγιας, του Αντρές Ινιέστα, αλλά και του Πορτογάλου πλην κατοίκου Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το μεγάλο στοίχημα, όμως, ήταν να εξασφαλιστεί μία δήλωση προτίμησης και από τον θεωρούμενο ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, τον Λέο Μέσι, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Ολυμπιακοί του 2020 θα αποτελέσουν υπόθεση ολόκληρης της Ισπανίας -συμπεριλαμβανόμενης και της Καταλονίας, που είχε ζήσει τη δική της ανάλογη γιορτή το 1992 στη Βαρκελώνη.

Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο, με δεδομένο ότι ο Αργεντινός σταρ αποτελεί τον πρωταγωνιστή της διαφημιστικής καμπάνιας της «Turkish Airlines», η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα για την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης. Αυτές τις μέρες, σε κάθε δρόμο της πρωτεύουσας της Αργεντινής ξεπροβάλλει και ένας… Μέσι, αφού η αφίσα των τουρκικών αερογραμμών βρίσκεται σε κάθε γωνιά: «Από το Μπουένος Άιρες σ’ όλο τον κόσμο, μέσω Κωνσταντινούπολης» είναι το αγγλόφωνο σλόγκαν της διαφήμισης, που ασφαλώς δεν απευθύνεται στους ντόπιους, αλλά στα μέλη της Δ.Ο.Ε..

Μπορεί όμως ο «Μεσσίας» να τρώει και να πίνει στην υγειά των Τούρκων, αλλά την… αγάπη του τη δίνει αλλού: Κράτησε γεμάτος χαμόγελα την σημαία με το λογότυπο της «Μαδρίτης 2020» και φόρεσε ανάλογο μπλουζάκι, ποζάροντας δίπλα στον πρόεδρο της ισπανικής Ολυμπιακής επιτροπής Αλεχάντρο Μπλάνκο. Οι έπαινοί του για την υποψηφιότητα της Μαδρίτης ήταν τόσο θερμοί, που αν δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος μπορεί και να τον παρεξηγούσαν στη Βαρκελώνη!

«Θα είναι καλό για τον αθλητισμό να επιλεγεί η Μαδρίτη. Όχι μόνο για αυτό που είναι ως πόλη, αλλά και για τους αθλητές πρώτης γραμμής που έχει η Ισπανία. Πιστεύω ότι είναι μια υποψηφιότητα που έχει πολλές πιθανότητες. Είναι πολύ σημαντικό να διοργανώσεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πατρίδα σου. Εγώ είχα την τύχη να συμμετάσχω το 2008. Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία για κάθε αθλητή», τόνισε ο Μέσι, που είχε αναδειχθεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο.

Τα καλά λόγια για τον άσο της Μπαρτσελόνα ανταπέδωσε ο Αλεχάντρο Μπλάνκο, που είχε στηθεί και τον περίμενε στο προπονητικό κέντρο της «αλμπισελέστε», με την αμέριστη υποστήριξη των Αργεντινών αξιωματούχων. Πριν από δύο μήνες οι Ίβηρες είχαν «βάλει πλάτη» ώστε το Μπουένος Άιρες να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2018 και τώρα ήρθε η στιγμή να ξεπληρώσουν τη χάρη.

«Ο Λέο δεν αρνήθηκε ποτέ να στηρίξει την υποψηφιότητα της Μαδρίτης. Υπήρχε πρόβλημα με το βεβαρημένο του πρόγραμμα, γι’ αυτό δεν συμμετείχε στο βίντεο με τους υπόλοιπους αθλητές. Η υποστήριξή του αποτελεί μεγάλη τιμή για μας, για όσα συμβολίζει ως αθλητής και ως άνθρωπος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μπλάνκο.

Κάποιοι άλλοι, πάντως, θα έγιναν… Τούρκοι από το θυμό τους, όταν κατάλαβαν πώς την πάτησαν με τον Μέσι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/