Connect with us

OLYMPICS

Ο Φελπς επιστρέφει!

Published

on

Τέλος οι διακοπές για τον κορυφαίο κολυμβητή όλων των εποχών. Ο Μάικλ Φελπς επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση. Ο Αμερικανός πολυολυμπιονίκης, μπήκε ξανά στην λίστα των ελεγχόμενων αθλητών, της αμερικανικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ και ήδη έχει ξεκινήσει προπονήσεις.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο αθλητής φαινόμενο των 43 χρυσών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα, μετά από αρκετούς μήνες… τουρισμού αποφάσισε να δώσει σημεία αθλητικής ζωής. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο ότι επιστρέφει για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η απόφαση του να ξαναμπεί στις λίστες των ελεγχόμενων αθλητών, αποτελεί μία δυνατή ένδειξη ενδεχόμενης… αποβετερανοποίησης του.

Ο προπονητής του Φελπς, Μπομπ Μπόουμαν, ήταν ο μόνος που αναφέρθηκε στο γεγονός. “Ξεκίνησε να κάνει κάποιες προπονήσεις και γω του είπα πως θα ήταν καλή ιδέα να ξαναμπεί στη λίστα του αντιντόπινγκ. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση που αποφασίσει ποτέ να επιστρέψεις στις πισίνες, να το κάνει με τον σωστό τρόπο” δήλωσε ο Μπόουμαν.
Ο Μάικλ Φελπς ανακοίνωσε την απόσυρση του από τις πισίνες στο τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, όταν είχε φτάσει τα 18 χρυσά μετάλλια σε τρεις Ολυμπιάδες. Τον τελευταίο καιρό όμως ξεκίνησε και πάλι τις προπονήσεις. Αρκέτοί αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν στo Aquatic Club της Βαλτιμόρης, ενώ προχθές παρακολούθησε αγώνες κολύμβησης στη Μινεάπολη.
Για να αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνιστεί και πάλι στους εθνικούς αγώνες των ΗΠΑ το ερχόμενο καλοκαίρι, έπρεπε μέχρι τις 6 Νοεμβρίου να δηλώσει διαθεσιμότητα στην υπηρεσία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ. Όπως αποδείχθηκε, το έκανε πολύ πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία ελέγχων που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ, ο Φελπς ελέγχθηκε φορές από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στους Αγώνες του 2012, ο Φελπς κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια και δύο αργυρά, επίδοση που δεν πλησίασε αυτή των Αγώνων της Αθήνας (6 χρυσά, 2 χάλκινα) και φυσικά του Λονδίνου όπου κέρδισε οκτώ χρυσά μετάλλια. Τότε ο προπονητής του, τον είχε κατηγορήσει πως δεν ήταν αφοσιωμένος στην προετοιμασία όπως τις προηγούμενες χρονιές.
Ο 28χρονος πλέον Φελπς, είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει πως ανυπομωνεί να ζήσει μια ζωή μακριά από τις πισίνες και αυτό έκανε τους τελευταίους 15 μήνες. Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, παίζοντας γκολφ, προωθώντας ακαδημίες κολύμβησης και διάφορα προϊόντα των χορηγών του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν μερικούς μήνες, είχε δηλώσει: “Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω στις πισίνες. Απολαμβάνω τη ζωή μου όπως είναι τώρα. Ποτέ δεν είχα τέτοια ελευθερία. Να… ξοδεύω το χρόνο μου όπως θέλω εγώ, να ξυπνάω ότι ώρα θελω, να παίζω γκολ 3-4 φορές την εβδομάδα και γενικά να κάνω ότι θέλω εγώ. Δεν σκοπεύω να αλλάξω αυτή τη ζωή”. Ωστόσο όμως, είναι από τους μεγάλους ανταγωνιστές του, μέσα στην πισίνα, ο Αμερικανός Ράιαν Λόχτι, επιμένει πως κάποια στιγμή ο Μάικλ Φελπς θα φορέσει και πάλι το μαγιό, τα γυαλάκια και το σκουφάκι και θα βουτήξει στην πισίνα για να κατακτήσει και άλλο χρυσά μετάλλια.

Το απίστευτο ρεκόρ των 8 χρυσών μεταλλίων στους Αγώνες του Πεκίνου
[youtube id=”MCjWbwv680A” width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/