Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Πέτυχαν ένα μικρό θαύμα

Published

on

Είναι γνωστό ότι στην άμμο δεν μπορείς να χτίσεις παλάτια. Πόσο μάλλον να τα χτίσεις και γρήγορα. Ωστόσο η 4η θέση που κατέκτησαν στο τουρνουά OPEN της Ξιαμέν της Κίνας, η Μαρία Τσιαρτσιάνη κι η Βίκυ Αρβανίτη, είναι ένα μικρό θαύμα κι είναι σαν να έχει έχτισαν ένα μικρό παλάτι.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Πέντε μήνες μετά την επανένωση τους ως ζευγάρι στην άμμο, με την Μαρία να έχει επιστρέψει μετά τη γέννηση της κόρης της Σοφίας, αυτή η επιτυχία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
Η τελευταία εικόνα από το τουρνουά στη Νοτιοανατολική Κίνα μπορεί να μην ήταν ιδανική καθώς η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 2-0 (21-18, 21-15) από της Βραζιλιάνες Τζουλιάνα, Αντονέλι στον ημιτελικό και με το ίδιο σκορ (21-12) από τις Αμερικανίδες Χούνκους / Βανζβίτεν, ωστόσο το ότι έφτασαν εκεί και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο εξασφάλισαν την παρουσία τους στους ημιτελικούς (για δεύτερη φορά μετά το τουρνουά της Μασσαλίας το 2009, όπου είχαν πάρει τη 2η θέση) ήταν εντυπωσιακός.

«Σε αυτό το τουρνουά παίξαμε για πρώτη φορά οκτώ αγώνες γεμάτους ένταση με φοβερές ανατροπές. Μέχρι τους ημιτελικούς δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο, αντιδράσαμε σωστά όταν δεν ξεκινούσαμε καλά και καταφέραμε σπουδαίες ανατροπές. Σιγά, σιγά θα γινόμαστε καλύτερες. Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι θυμίσαμε και στους εαυτούς μας την παλιά καλή ομάδα», είπαν τα δύο κορίτσια χωρίς να ψάξουν δικαιολογίες για τις σημερινές ήττες.

«Σήμερα μίλησε μόνο η κούραση… Μετά από τα δύο τάι μπρέικ και τις ισάριθμες ανατροπές χθες φάνηκε ότι μείναμε από δυνάμεις. Θα μπορούσαμε κάτι καλύτερο στον αγώνα για τις θέσεις 3-4, αλλά όσο κι αν ήθελε το μυαλό το σώμα δεν υπάκουσε».

Σε λίγες ώρες το κορυφαίο Ελληνικό δίδυμο θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής, ωστόσο η παραμονή στην Αθήνα θα είναι ολιγοήμερη καθώς την επόμενη Δευτέρα θα βρεθούν από την ανατολή στη δύση.
Επόμενος είναι το τουρνουά OPEN στην πόλη Παρανά της Αργεντινής (στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας) όπου κι εκεί ο στόχος είναι η μονοψήφια κατάταξη κι οι βαθμοί εν όψει της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/