Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Το λαχείο του Ολυμπιακού

Published

on

Όταν τελείωσε η περασμένη σεζόν η Γιόβανα Βέσοβιτς ήθελε πάση θυσία να ξεκουραστεί. Να καθαρίσει το μυαλό της… Μετά από συνεχόμενα καλοκαίρια με την εθνική ομάδα και μια κουραστική σεζόν με την Τσανάκαλε δεν ήθελε να ακούσει οτιδήποτε σχετικό με το βόλεϊ.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Και έτσι παρόλο που οι προτάσεις έπεφταν βροχή, καθότι 8η σκόρερ στην υπεραπαιτητική τουρκική λίγκα, η ίδια ηρεμούσε στην γενέτειρα της Ούζιτσε. Η Σέρβα ακραία ένιωθε ότι είχε φτάσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου έπρεπε να βάλει κάποιες προτεραιότητες στην αθλητική ζωή της… Και αυτή ακριβώς η απόφαση έστω κι από σπόντα την έφερε στον Ολυμπιακό που αρχές Οκτωβρίου αναγκάστηκε να βγει στην αγορά (λόγω του σοβαρού τραυματισμού της Μανωλίνας Κωνσταντίνου) και βρήκε πραγματικό λαχείο.

Έχοντας μια μακρά θητεία σε σπουδαία πρωταθλήματα και ομάδες (Βολερό-Ελβετία, Κοστάντζα και Ντιναμό Βουκουρεστίου-Ρουμανία, Σιέβερσταλ-Ρωσία) κι όντας η MVP του παγκόσμιου πρωταθλήματος νεανίδων το 2007 (παρόλο που η Σερβία ήταν 2η) ξεκαθάρισε μέσα της ότι το οικονομικό δεν θα παίξει τον πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή της νέας της ομάδας, αλλά η ίδια η ομάδα.
Έτσι η πρώτη αλλαγή ήταν αυτή του εκπροσώπου της, καθώς αποφάσισε να συνεργαστεί με τον γνωστό στο Ελληνικό κοινό Μπόγιαν Μίλιτς.

Ο Ολυμπιακός στις αρχές Αυγούστου είχε ρωτήσει τον προηγούμενο ατζέντη της, όμως οι συζητήσεις σταμάτησαν επί τόπου καθώς τα λεφτά ήταν απαγορευτικά, ωστόσο λίγες εβδομάδες αργότερα τα πράγματα άλλαξαν. «Πραγματικά χρειαζόμουν να ηρεμήσω και όλο αυτό το διάστημα που ήμουν στο Ούζιτσε με βοήθησε. Όταν με πήρε ο Μπόγιαν τηλέφωνο και με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αμέσως κάλεσα την Ράντι Τένεβα με την οποία είμαστε καλές φίλες από την παρουσία μας στην Κοστάντζα. Η Ράντι μου είπε τα καλύτερα κι από κει και πέρα όλα έγιναν πολύ εύκολα», δηλώνει στο Sportsfeed.gr η 27άχρονη ακραία η οποία από την ανεμελιά του καλοκαιριού τις τελευταίες ημέρες τρέχει πανικόβλητη.

«Η συλλογή των εγγράφων για την έκδοση της αθλητικής βίζας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά ελπίζω να ξεμπερδεύω γρήγορα και στις αρχές της εβδομάδας να είμαι στην Αθήνα».
Και όσο περίεργο κι αν ακούγεται (για Σέρβα) θα είναι η πρώτη της επίσκεψη στην Αθήνα, καθώς στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ποτέ για διακοπές παρά μόνο για δύο αγώνες του ευρωπαϊκού λιγκ κόντρα στην Εθνική μας ομάδα. Βέβαια το ταξίδι της δεν είναι για τουρισμό κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα λόγια της όταν την ρωτήσαμε για τα κριτήρια που την οδήγησαν στο να επιλέξει τον Ολυμπιακό.

«Το όνομα του συλλόγου είναι γνωστό στην Ευρώπη, αλλά από τη στιγμή που πήρα και τις πληροφορίες από τους δικούς μου ανθρώπους νομίζω ότι η επιλογή μου ήταν εύκολη. Δεν έχω πλήρη εικόνα για το ρόστερ της ομάδας, όμως είναι ένας σύλλογος νοικοκυρεμένος, όπου οι συνθήκες για να δουλέψεις είναι εξαιρετικές», είπε αρχικά και όταν την ρωτήσαμε αν ο βασικός της στόχος, καθώς ο Ολυμπιακός μετράει δύο σερί νταμπλ, θα είναι η ευρωπαϊκή υπέρβαση, χαμογέλασε και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να απαντήσω σ’ αυτή την ερώτηση αφού πρώτα έχω βρεθεί με την ομάδα, ωστόσο θα το θέσω διαφορετικά. Όταν πήγα στην Κοστάντζα η συγκεκριμένη ομάδα δεν ήταν το μεγάλο όνομα στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Κι όμως καταφέραμε να κερδίσουμε πολύ μεγάλες ομάδες γιατί όντως το πιστεύαμε μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο».

Και αν για τον Ολυμπιακό αυτή η μεταγραφή είναι ένα πραγματικό λαχείο, για το ελληνικό πρωτάθλημα η παρουσία της Βέσοβιτς είναι μια μεγάλη πολυτέλεια, ενώ για τον αντίπαλο της πλέον, καθότι προπονητής του Πανναξιακού, Ζόραν Κόβαζιτς θα είναι μια καλή ευκαιρία για να θυμηθεί τα παλιά.
Βλέπετε υπό τις δικές του οδηγίες το 2007 αναδείχθηκε η καλύτερη αθλήτρια του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά τώρα θα πρέπει να βρει τρόπο για να την σταματήσει…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/