Connect with us

OLYMPICS

Πανιά για την ειρήνη

Published

on

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) φροντίζει για την ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη συμμετοχή των επόμενων γενιών στις έννοιες της Ολυμπιακής εκεχειρίας, της ειρήνης και της συμφιλίωσης. Για το λόγο αυτό διοργανώνει ένα διαφορετικό αγώνα.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ειρήνης, το ΔΚΟΕ, σε συνεργασία με τον δήμο Αίγινας και το βρετανικό συμβούλιο, και στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων, διοργανώνει το «SailforPeace» – «Ανοίγουμε Πανιά για την Ειρήνη», με σκοπό την προώθηση των παραπάνω αξιών. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, Βιργινία Κραβαριώτη, θα πραγματοποιήσει διάπλου από τον Άγιο Κοσμά στην Αίγινα, με σκοπό τη διάδοση της ειρήνης, εμπνευσμένης από τον αθλητισμό και τις ολυμπιακές αξίες. Με την άφιξη της Ολυμπιονίκη στο νησί, συνοδεία νέων παιδιών, μελών του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, θα πραγματοποιηθεί σύντομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πέντε κύκλων, με τη συμμετοχή των μαθητών Δ’, Ε’, και ΣΤ’ Δημοτικού από τα σχολεία της Αίγινας.

Με την ενέργεια αυτή, επιχειρείται να κινητοποιηθούν φορείς και οργανισμοί, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από όλο τον κόσμο, ενώ, παράλληλα, επιδιώκεται να αξιοποιηθεί η ευκαιρία συμβολικής ανάδειξης της Αίγινας και της τοπικής κοινωνίας σε μεταλαμπαδευτές των αξιών της Ολυμπιακής εκεχειρίας. Άλλωστε η Αίγινα, η δεύτερη πατρίδα του Πινδάρου, με τα Ηραία, ιστορικά συνδέεται άρρηκτα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή εκεχειρία.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας, την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 0930 π.μ. και 12:00 μ.μ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/