Connect with us

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Περδίκι ο Μοχάμεντ Άλι

Published

on

Μια χαρά δείχνει να είναι στην υγεία του ο θρυλικός Μοχάμεντ Άλι, όπως τουλάχιστον φαίνεται στις selfie φωτογραφίες που ανήρτησε στον τοίχο του τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter, στις οποίες χαμογελάει ποζάροντας με το γνωστό του σκέρτσο.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Το βλέμμα σπινθηροβόλο και το κλασικό, σχεδόν πονηρό χαμόγελο σε πρώτο πλάνο. Ο ζωντανός θρύλος της πυγμαχίας μόνο ένα βήμα πριν τον τάφο δε φαίνεται να είναι, διαψεύδοντας έτσι με τον πιο κατηγορηματικο τρόπο τις περί του αντιθέτου φήμες που τον ήθελαν κλινήρη και σε πολύ άσχημη κατάσταση εξαιτίας της εκφυλιστικής ασθένειας του Πάρκινσον που τον ταλαιπωρεί εδώ και 30 χρόνια. Άλλωστε τα μηνύματα στον τοίχο του πριν από λίγες ώρες, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης: «Μην πιστεύετε τον θόρυβο. Αισθάνομαι υπέροχα σήμερα στο @BoarsHeadResort. #AliSelfie» και λίγο μετά «Ακόμη το έχω. Μου άρεσε πολύ που συναντήθηκα με θαυμαστές μου λίγο νωρίτερα σήμερα».

Και όλα αυτά, μία μέρα αφότου βρετανικά δημοσιεύματα έφεραν τον γιο του, Άλι Τζούνιορ, να δηλώνει ότι «εύχομαι, ελπίζω και προσεύχομαι στον Θεό να φύγει ο πατέρας μου γρήγορα. Να τον απαλλάξει ο Θεός από αυτή τη φριχτή ασθένεια», ενώ και ο αδερφός του πυγμάχου, Ραχμάν, δηλώνει συχνά-πυκνά στον Τύπο ότι ο αδερφός του είναι σε τραγική κατάσταση, μη μπορώντας να τον αναγνωρίσει ή να του μιλήσει, απέχοντας «ίσως και μέρες από τον θάνατο».

Ωστόσο άμεση ήταν η αντίδραση της πιο γνωστής κόρης του Άλι, της επίσης πυγμάχου στο επάγγελμα, Λέιλα, η οποία μόλις χθες έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες στο Twitter, ποστάροντας το εξής μήνυμα: «Η υγεία του πατέρα μου, Μοχάμεντ Άλι, είναι η ίδια όπως συνήθως. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, αλλά οι φήμες δεν είναι αληθινές».

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, η Λέιλα προς το παρόν δικαιώνεται. Εκτός αν το παιχνίδι, που ίσως έχει στηθεί γύρω από τα κληρονομικά δικαιώματα στην περιουσία και την εικόνα του σπουδαίου Άλι, κρύβει ακόμη αρκετά επεισόδια και ανατροπές…

Οι selfies του Μοχάμεντ Άλι

Ali Aliselfie

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/