Connect with us

OLYMPICS

Πλημμύρισε το Σότσι

Published

on

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το Σότσι, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έχουν πλημμυρίσει την πόλη που θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς του 2014.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Οι σειρήνες εκτάκτου ανάγκης ηχούν από το πρωί στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, μετά τον τυφώνα και τις βροχές που έπληξαν την περιοχή και είχαν σαν αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν τα ποτάμια. Σε 50 σπίτια περίπου αναγκάστηκαν οι αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση τους ενώ τα οχήματα του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή για τη μεταφορά και άλλων κατοίκων σε ασφαλή περιοχή.

Σημαντικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στις συγκοινωνίες, καθώς έκλεισαν αρκετές κεντρικές αρτηρίες με αποτέλεσμα να δημιουργήθει ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα. Επίσης πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ ο τοπικός σταθμός ηλεκτρισμού αναγκάστηκε να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την περιοχή για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων και γενικότερου μπλακ άουτ.

Περίπου 2000 εργάτες του υπουργείου διαχείρησης κρίσιμων καταστάσεων προσπαθούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους δρόμους προς τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες. Αν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλούν για συνεχιζόμενη κακοκαιρία, ο δήμαρχος του Σότσι Ανατόλι Ρίκοφ, διαβεβαίωσε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Όλα αυτά και ενώ αύριο αναμένεται το κλιμάκιο της ΔΟΕ για να επιθεωρήσει την κατάσταση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και την ετοιμότητα των Ρώσων 134 μέρες πριν από την ένερξη τους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/