Connect with us

STORY

Πνίξτε την «αρκούδα»!

Published

on

Μετά την ευρεία, όσο και επιβεβλημένη, νίκη επί της Γεωργίας, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Ρωσία (17/07, 17:00) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Βουδαπέστης.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Μπορεί το άσχημο ξεκίνημα και η ήττα κόντρα στο Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης να προβλημάτισε αρκετά, ωστόσο η εύκολη επικράτηση επί των Γεωργιανών, και μάλιστα με μεγάλο σκορ (15-6), αποκατέστησε την τάξη και την ηρεμία στο ελληνικό στρατόπεδο. Η επόμενη αντίπαλος των παικτών του Σάκη Κεχαγιά, Ρωσία, έχει πραγματοποιήσει πολύ άσχημο ξεκίνημα στον όμιλο, καθώς μετράει δύο βαριές ήττες από Ιταλία (6-13) και Μαυροβούνιο (7-15) αντίστοιχα, που την έχουν καθηλώσει στον πάτο της βαθμολογίας. Παρόλα αυτά, οι Έλληνες διεθνείς έχουν την απαραίτητη ωριμότητα από μεγάλες διοργανώσεις προκειμένου να μην παρασυρθούν από τη μέτρια -έως τώρα- εικόνα της ρωσικής ομάδας, ενώ γνωρίζουν ότι με ενδεχόμενη νίκη τους θα καθαρίσουν εν πολλοίς την υπόθεση πρόκριση, εφόσον και τα άλλα δύο φαβορί του ομίλου επικρατήσουν στις αναμετρήσεις τους (Ιταλία-Γεωργία στις 12:30 και Μαυροβούνιο-Ρουμανία στις 20:00 ώρα Ελλάδας).
Σε αυτό συμφωνεί και ο έμπειρος αρχηγός της Εθνικής μας, Χρήστος Αφρουδάκης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας, γιατί οι Ρώσοι είναι παιδιά που παίζουν δυνατά και προσπαθούν να κολυμπήσουν. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα».
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική μας είχε επικρατήσει εύκολα των Ρώσων στο πρόσφατο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας του Πορτουγκαλέτε στην Ισπανία, με σκορ 12-6.
sportsfeed.gr

Το πρόγραμμα
Ελλάδα-Ρωσία, Πέμπτη (17/7, 17:00)
Ελλάδα-Ρουμανία, Σάββατο (19/7, 15:30)
Ελλάδα-Ιταλία, Δευτέρα (21/7, 20:00)

Η ταυτότητα της Ρωσίας
Συμμετοχές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 10 (πρώτη φορά το 1993)*
Μετάλλια 1 χάλκινο (1997)
Πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση Κονσταντίν Στέπανιουκ (4)
*Είχε κατακτήσει ακόμη 5 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια σε 13 συμμετοχές, ως Σοβιετική Ένωση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/