Connect with us

STORY

Η πρεμιέρα του μέλλοντος

Published

on

Όλα είναι πανέτοιμα για την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων στο Γιουτζίν των ΗΠΑ, με το ελληνικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους τρεις από τους 11 αθλητές και αθλήτριες της αποστολής μας, που ξεκινούν τις προσπάθειές τους για διάκριση.

του Νίκου Κούδα [email protected] follow me @nkoudas

Η μεγάλη μέρα έφτασε και οι 1546 μελλοντικοί αστέρες του κλασικού αθλητισμού ανυπομονούν να συστηθούν στους φίλους των αγωνισμάτων του στίβου. Η πρεμιέρα της διοργάνωσης έχει ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς δύο αθλήτριες και ένας αθλητής μας θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός.

Τον χορό για τα ελληνικά χρώματα θα ανοίξει στις 20:30 ώρα Ελλάδας η άλτρια του επί κοντώ Γεωργία Στεφανίδη, στον προκριματικό του αγωνίσματος. Η 19χρονη αθλήτρια μετέχει στο πρώτο γκρουπ και έχει ως στόχο της το όριο των 4.15μ. για να κερδίσει είτε το απευθείας εισιτήριο, είτε μία θέση στην προνομιούχο δωδεκάδα για τον μεγάλο τελικό. Με δεδομένο ότι η καλύτερη φετινή επίδοση της Στεφανίδη ήταν κάτω από τα 4.00μ. (10η καλύτερη επίδοση), η νεαρή άλτρια θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν αν θέλει να φτάσει σε μία μεγάλη διάκριση, κάτι που ωστόσο είναι μέσα στις δυνατότητές της.

Η συνέχεια του προγράμματος ανήκει στην εξαιρετικά φορμαρισμένη σφυροβόλο Ηλιάνα Κοροσίδου (φωτογραφία), στις 03:30 (ξημερώματα 23/7) ώρα Ελλάδας, η οποία θα ήθελε να πανηγυρίσει την πρόσφατη ονομαστική της γιορτή με μία σπουδαία επίδοση και πρόκριση στον τελικό της Τετάρτης. Η αθλήτρια του Άιολου Μακεδονίας, που είχε καταταγεί 5η πριν από δύο χρόνια στην αντίστοιχη διοργάνωση της Βαρκελόνης, είναι η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με βολή στα 65.34μ. (3η καλύτερη επίδοση από τις συμμετέχουσες), ενώ η συνέπειά της φέτος είναι μνημειώδης, καθώς έριχνε σταθερά πάνω από τα 63.00μ. Ως εκ τούτου, το όριο των 59,50μ. για τον μεγάλο τελικό δείχνει να είναι μάλλον τυπική διαδικασία για την Ελληνίδα αθλήτρια.

Η αυλαία της πρώτης ημέρας για τους Έλληνες αθλητές θα πέσει με τον πρωταθλητή των αποστάσεων, Μάρκο Γκουρλιά, ο οποίος θα αγωνιστεί απευθείας στον τελικο των 10.000μ., στις 06:35 (ξημερώματα 23/7). Ο 19χρονος δρομέας του ΓΑΣ Ιλισσός έχει την 37η επίδοση ανάμεσα στους 38 συμμετέχοντες που έχουν δηλωθεί, με χρόνο, ωστόσο θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση.

Το ελληνικό πρόγραμμα της 1ης ημέρας
Γεωργία Στεφανίδη (επί κοντώ) 20:30 (22/7)
Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία) 03:30 (23/7)
Μάρκος Γκουρλιάς (10.000μ.) 06:35 (23/7)

Σημειώνεται ότι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το Eurosport, αλλά και μέσω διαδικτύου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/