Connect with us

STORY

Πρεμιέρα με δύο προκρίσεις

Published

on

Εξαιρετικά επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο της Εθνικής μας ομάδας στίβου εφήβων και νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν, καθώς συνοδεύτηκε από την πρόκριση στον τελικό τόσο της Γεωργίας Στεφανίδη στο επί κοντώ, όσο και της Ηλιάνας Κοροσίδου στη σφυροβολία. Στους άνδρες, 23ος τερμάτισε ο Μάρκος Γκουρλιάς στα 10.000μ. 

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η καλή μέρα φάνηκε από το ξεκίνημα για την 11μελή Εθνική μας ομάδα, με την άλτρια του επί κοντώ του ΓΣ Κηφισιάς να προκρίνεται στον τελικό ως 12η, με άλμα στα 4.00μ. Η Στεφανίδη ξεπέρασε με την πρώτη της προσπάθεια διαδοχικά τα 3.60μ., τα 3.75μ., τα 3.90μ. και τα 4.00μ., εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της. Στη συνέχεια, η νεαρή αθλήτρια δοκίμασε στα 4.10μ., αποτυγχάνοντας όμως και στις τρεις προσπάθειές της. Με την επίδοσή της αυτή,  βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο και βάζει πλώρη για μία ακόμη καλύτερη εμφάνιση στον τελικό της Παρασκευής (04:00 ώρα Ελλάδας), όπου θα αγωνιστούν 14 συνολικά αθλήτριες. Πρώτη στην προκριματική σειρά της Ελληνίδας άλτριας αναδείχθηκε η κάτοχος της καλύτερης φετινής επίδοσης στον κόσμο (4.46μ.), Ρωσίδα Αλένα Λουτκόφσκαγια, με άλμα στα 4.10μ. από την πρώτη της προσπάθεια. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ύψος ξεπέρασαν 11 συνολικά κοπέλες, με συνέπεια να μην επιχειρηθούν καθόλου άλματα στα 4.15, που είχε οριστεί ως το όριο πρόκρισης. Με την επιτυχία της αυτή, η 19χρονη αθλήτρια που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια των ΗΠΑ, ξεπέρασε την ατυχή εμφάνισή της πριν δύο χρόνια στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελόνης, όταν και είχε αποτύχει να προκριθεί στον τελικό.

Η συνέχεια των ελληνικών επιτυχιών δόθηκε από την εξαιρετικά φορμαρισμένη φέτος Ηλιάνα Κοροσίδου στη σφυροβολία. Η 19χονη κοπέλα από την Πτολεμαϊδα εξασφάλισε με την πρώτη της βολή την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, στέλοντας τη σφύρα της στα 62.68μ., επίδοση που ήταν η τρίτη καλύτερη της σειράς της και τέταρτη στο σύνολο. Η αθλήτρια του Αίολου Μακεδονίας, που ταξίδεψε στο Γιουτζίν με την τρίτη κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο (65.34μ. – πανελλήνιο ρεκόρ) έδειξε ότι θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο, καθώς οι τρεις πρώτες αντίπαλοί της, Αλιόνα Σαμότινα (Ουκρανία), Ρέκα Γκιουράτζ (Ουγγαρία) και Μπεατρίς Νέντμπεργκ Λάνο (Νορβηγία) έριξαν 64.78μ., 63.73μ. και 63.67μ. αντίστοιχα. Ο τελικός του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για σήμερα στις 17:30 τοπική ώρα (03:30 ξημερώματα Πέμπτης στην Ελλάδα).

Με την προσπάθεια του Μάρκου Γκουρλιά στον τελικό των 10.000μ. έπεσε η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής ημέρας. Ο 19χρονος δρομέας του ΓΑΣ Ιλισσός τερμάτισε 23ος ανάμεσα σε 38 αθλητές (οι τρεις δεν τερμάτισαν), με χρόνο 31:09.95, δηλαδή επίδοση πολύ κοντά στην καλύτερη φετινή του (31:09.90). Τα τρία μετάλλια κατέληξαν στον Τζόσουα Κιπρούι Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα, με χρόνο 28:32.86, και στους Κενυάτες Έλβις Κιπτσόγκε Τσεμπόι (28:35.20) και Νίκολας Μπορότο Κοσιμπέι (28:38.68) αντίστοιχα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/