Connect with us

STORY

Πρεμιέρα της νέας Εθνικής

Published

on

Ποδαρικό στον πάγκο μίας νέας ομάδας και, μάλιστα, δίχως θεατές στις κερκίδες, δεν είναι και ό,τι καλύτερο ονειρεύεται ένας προπονητής.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ωστόσο, γνώριζε τα δεδομένα όταν συμφώνησε με την ΕΠΟ και ανέλαβε την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Οπότε, ο Ιταλός τεχνικός είναι προετοιμασμένος για τις συνθήκες που πρόκειται να συναντήσει κατά το ντεμπούτο του στον ελληνικό πάγκο με αντίπαλο τη Ρουμανία στα προκριματικά του Euro 2016. Μέχρι και την απάντηση για το ενδεχόμενο γκέλας έχει εξασφαλίσει ο Ρωμαίος κοσμοπολίτης που έχει γυρίσει πλέον όλη τη Μεσόγειο, ενώ πέρασε και από την Αγγλία!

«Ούτε ο Ότο Ρεχάγκελ, ούτε ο Φερνάντο Σάντος είχαν αρχίσει με νίκη την καριέρα τους στην Εθνική», θα δηλώσει ο Ρανιέρι και θα ‘χει δίκιο. Αλλά το αρνητικό ξεκίνημα στη νέα εποχή της Εθνικής είναι κάτι που απεύχονται όλοι όσοι αγαπούν την ομάδα που μας κάνει υπερήφανους εδώ και 10 χρόνια! Έστω και ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής έσπευσε να χαρακτηρίσει πιο έτοιμους τους Ρουμάνους, άρα και με πλεονεκτήματα για τη μάχη στο άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ρανιέρι πηγαίνει στο ματς με τη συνταγή του Σάντος. Έστω και αν του χάλασε τα σχέδια ο τραυματισμός του Γιάννη Μανιάτη. Σύμφωνα με όσα έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις, η μία από τις δύο αλλαγές στην 11άδα του Πορτογάλου θα ‘ναι η είσοδος του Παναγιώτη Ταχτσίδη. Αυτόν ξέρει από το καμπιονάτο ο Ιταλός, αυτόν εμπιστεύεται για τον ρόλο του αμυντικού μέσου! Κατά τα άλλα, η άμυνα θα ‘χει άρωμα Βραζιλίας με την πεντάδα των Ορέστη Καρνέζη, Βασίλη Τοροσίδη, Χοσέ Χολέμπας, Κώστα Μανωλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλο να κλειδώνει τις θέσεις. Μπροστά από τον Ταχτσίδη θα πάρουν θέσεις οι Ανδρέας Σάμαρης και Παναγιώτης Κονέ. Επίσης βασικές επιλογές του Σάντος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έστω και αν προβληματίστηκε έντονα ο Ρανιέρι από τα εργομετρικά του Κονέ και πειραματίστηκε με τον Μάνταλο.

Η δεύτερη αλλαγή του Ρανιέρι μπορεί να στείλει τη μεγάλη αδυναμία του, τον Γιώργο Σαμαρά, στον πάγκο. Με την τριπλέτα να αποτελείται από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον Κώστα Μήτρογλου και τον νέο αρχηγό Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο «Sam» αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τον δείκτη αγωνιστικής ετοιμότητας επειδή άργησε να κλείσει στη Γουέστ Μπρομ. Ούτε το τρέξιμο με την… Ελένη Φουρέιρα για την επίπλωση του σπιτιού στο Μπέρμιγχαμ βοήθησε τον διεθνή επιθετικό να καλύψει το χαμένο έδαφος. Έτσι, ο Ρανιέρι σκέφτεται να τον αφήσει στον πάγκο και να μπει στη μάχη με πιο ετοιμοπόλεμους παίκτες και να χρησιμοποιήσει τον Σαμαρά σε κάποιο χρονικό σημείο του αγώνα. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τον Μάνταλο!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/