Connect with us

ΤΡΙΑΘΛΟ

Προάγγελος μεγαλύτερων αγώνων

Published

on

Η άρτια διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μεσογειακού κυπέλλου τριάθλου στο Λουτράκι, μπορεί να αποτελέσει προάγγελος ανάληψης σημαντικότερων αγώνων στην περιοχή της Κορινθίας.

Με τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μεσογειακού κυπέλλου τριάθλου, που θα γίνει την Κυριακή στο Λουτράκι. Με μεγάλη ικανοποίηση άκουσαν οι διοργανωτές τον τεχνικό επιτετραμένο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μιγκέλ Βάσκεζ, να τους απονέμει τα εύσημα. «Διαπιστώνω με χαρά ότι έχει γίνει σπουδαία δουλειά στην περιοχή. Είμαι βέβαιος ότι θα χαρούμε τη διεξαγωγή σπουδαίων αγώνων και ελπίζω ότι όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεγάλες επιδόσεις», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της ETU, που προκάλεσε αρκετά χαμόγελα.
Στη σημασία της διοργάνωσης και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αναφέρθηκε ο διευθυντής αγωνιστικού, Αλέξης Μακρόπουλος, που είπε: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση τριάθλου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Είναι σημαντικό ότι η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από τους δήμους που εμπλέκονται στον αγώνα αλλά και από τους τοπικούς φορείς. Ελάχιστες φορές ένας τόσο σημαντικός αγώνας συνδέει δύο πόλεις. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 150 αθλητές και αθλήτριες από 22 χώρες. Πρόκειται για έναν αγώνα που βοηθάει στην περαιτέρω προβολή της περιοχής μας, η οποία ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου προσφέρεται για αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου. Τόσο οι συνθήκες θάλασσας, η θερμοκρασία αλλά και οι γενικότερες ανέσεις που προσφέρει η περιοχή, ενδείκνυνται γι` αυτούς τους σπουδαίους αγώνες. Επιθυμία μας είναι να αποτελέσει θεσμό κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Το Λουτράκι αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για τρίαθλο».

Από πλευράς αθλητών τοποθετήθηκε ο Τρέιβις Τζόνστον, που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού. «Αποτελεί μεγάλο προνόμιο για εμένα να μπορώ να μετάσχω στους αγώνες που διοργανώνονται σε αυτή την ωραία χώρα, την οποία επισκέπτομαι για πρώτη φορά. Νοιώθω τυχερός που μπορώ να αγωνιστώ σε μια περιοχή με τόσο σπουδαία υποδομή για τους τριαθλητές. Χαίρομαι γιατί οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, η θάλασσα γλυκιά και ο καιρός ιδανικός για αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου», τόνισε ο Νοτιοαφρικανός.
Η Αγγελική Θωμά, αθλήτρια και συνεργάτιδα του Μιγκέλ Βάσκεζ, δήλωσε: «Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά οργανωτικά. Οι διαδρομές που ήδη επισκεφθήκαμε αλλά και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Η θάλασσα είναι φιλική, ο χώρος των αλλαγών άπλετος, ενώ και οι ποδηλάτες θα μπορέσουν να διατρέξουν τα χιλιόμετρα σε μία επίπεδη άσφαλτο που είναι σε καλή κατάσταση. Ενδιαφέρουσα εικόνα θα είναι αυτή των αθλητών να αγωνίζονται και να περνούν από τη γέφυρα του Ισθμού».
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:30 την Κυριακή με το αγώνισμα της κολύμβησης (750μ.). Θα ακολουθήσει η ποδηλασία στη κεντρική λεωφόρο του Λουτρακίου συνολικής απόστασης 20.1 χιλιομέτρων και θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα δρόμου 5χλμ., που θα τερματίσει περίπου 2.5-3 ώρες αργότερα στη κεντρική πλατεία της Κορίνθου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/