Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Πρωταθλήτρια μόλις στην πρώτη της συμμετοχή!

Published

on

Η Μαρία Θεοχάρη όχι μόνο βρέθηκε για πρώτη φορά σε εκκίνηση πανελλήνιου marathon αλλά πανηγύρισε και τον τίτλο. Το καλοκαίρι είχε μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα λόγω τραυματισμού στον αυχένα.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η σεζόν για τη Μαρία Θεοχάρη αφού αψήφησε τα φαβορί και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο πιο απαιτητικό αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας, το marathon. Στην εκκίνηση του αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Κίσσαβο βρέθηκαν επτά γυναίκες, μεταξύ των οποίων η περσινή πρωταθλήτρια Βαρβάρα Φασόη και η Δανάη Στρουμπούλη. Η ανηφορική διαδρομή ταίριαζε στην Θεοχάρη που κράτησε τον ρυθμό της μέχρι το τέλος για να πανηγυρίσει μία πολύ σημαντική νίκη. «Δε μπορώ να πω ότι είχα στο μυαλό μου πως θα νικήσω στον αγώνα. Ναι σίγουρα το ήθελα αλλά το θέλω από το μπορώ απέχει πολύ. Συμμετείχαν αθλήτριες που είχαν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα. Κατάφερα να νικήσω και γι΄αυτό ευχαριστώ τον προπονητή μου Γιώργο Μανιάτη, τους συναθλητές στην ομάδα μου και τον πρόεδρο κ.Παντελή Παπάζογλου. Βρέθηκα με τα πιο κατάλληλα άτομα τα οποία με έκαναν να ερωτευτώ την ποδηλασία», σημείωσε στο Sportsfeed η 24χρονη αθλήτρια του Κρόνου Νίκαιας η οποία δεν έχει συμπληρώσει καν ένα χρόνο στον χώρο. Η Θεοχάρη γεννήθηκε στο Σίδνεϊ, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ηλικία έξι ετών, ταξίδεψε ξανά στην Αυστραλία και τελικά επέστρεψε στη χώρα μας για μόνιμη εγκατάσταση. Είναι απόφοιτος αρχιτεκτονικής σχολής και η επαφή της με την ποδηλασία ξεκίνησε από τον δρόμο. Το καλοκαίρι τερμάτισε τρίτη στην αντοχή και τέταρτη στην ατομική χρονομέτρηση στο πανελλήνιο. Μιας και λατρεύει την περιπέτεια η Θεοχάρη αποφάσισε να δοκιμάσει και στην ορεινή ποδηλασία. Τον Ιούλιο έτρεξε στον πρώτο της αγώνα σε βουνό. Ήταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα cross country. Μία εμπειρία που μάλλον θα θέλει να ξεχάσει καθώς η τύχη της γύρισε την πλάτη. Κατά τη διάρκεια κατάβασης αποκολλήθηκε το λάστιχο από τη μπροστινή ρόδα με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του ποδηλάτου και να τραυματιστεί στον αυχένα. Για τις επόμενες τριάντα ημέρες φορούσε κολάρο και απείχε από το ποδήλατο. Αργότερα, αν και φοβισμένα, πάτησε ξανά χώμα και πήρε μέρος σε άλλους δύο mtb αγώνες. Ωστόσο ποτέ κάποια διαδρομή δεν πλησίασε τα 60χλμ., όσο ήταν εκείνη του marathon. Στην παρθενική της συμμετοχή στον πιο εξαντλητικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας η Θεοχάρη κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της και να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/