Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πρώτοι με το καλημέρα

Published

on

Εξαιρετική ήταν η πρεμιέρα του πληρώματος 470 των Παύλου Καγιαλή-Παναγιώτη Μάντη στο 2ο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοΐας ISAF της πόλης Τσινγκτάο, καθώς μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών οι Έλληνες ιστιοπλόοι καταλαμβάνουν την 1η θέση της κατάταξης.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Με κεκτημένη ταχύτητα από το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σανταντέρ, οι δύο Έλληνες πρωταθλητές της κατηγορίας 470 μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα τους, τερματίζοντας 2οι στην 1η ιστιοδρομία τους και 4οι στη 2η και τελευταία ιστιοδρομία της αγωνιστικής. Σε μία ημέρα που χαρακτηρίστηκε από ηλιοφάνεια και μέτριους ανέμους αλλά με πολλές αλλαγές στις διευθύνσεις τους, οι 171 ιστιοπλόοι από 21 διαφορετικές χώρες ρίχτηκαν στα νερά του Τσινγκτάο. Οι Έλληνες πρωταθλητές προσαρμόστηκαν με επιτυχία στα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, και καταλαμβάνουν έτσι την 1η θέση της γενικής κατάταξης, σε σύνολο 17 πληρωμάτων.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του από την Κίνα, ο Καγιαλής τόνισε τα εξής: «Όλα πήγαν καλά σήμερα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μέτριο αεράκι με πολλές αλλαγές του ανέμου. Κάναμε δύο ιστιοδρομίες, τερματίζοντας 2οι και 4οι. Είμαστε πρώτοι προς το παρόν, ενώ ο ανταγωνισμός είναι αρκετά καλός. Τα θαλάσσια ρεύματα είναι πολύ δυνατά και οι Κινέζοι γενικά εδώ στα νερά τους φαίνονται αρκετά δυνατοί».

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους αύριο (15.10), με τις κούρσες υπ’ αριθμόν 3-4. Η ώρα έναρξης των ιστιοδρομιών είναι προγραμματισμένη για τις 08:00 ώρα Ελλάδας.

Θα ακολουθήσουν τα πλήρη αποτελέσματα και η γενική βαθμολογία της 1ης ημέρας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/