Connect with us

STORY

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και η Θεσσαλονίκη κέρδισε τη διοργάνωση της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ, στο τριήμερο 30 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2014.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Όπως είχε προαναγγελθεί στις 13 Δεκεμβρίου Οι δέκα καλύτερες ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών, που προέκυψαν από το ευρωπαϊκό σιρκουί του 2013 θα δώσουν ραντεβού στις εγκαταστάσεις του «Χωριού της Ειρήνης» στην Καρδία της Θεσσαλονίκης, για να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.
Αυτό αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που έκρινε ότι η επιλογή της Θεσσαλονίκης ήταν καλύτερη από εκείνη της Ουγγαρίας.
Η ανάληψη της διοργάνωσης αποτελεί επιτυχία του συλλόγου «Πρωτοπόροι – Αβάν Γκαρντ», που ετοίμασαν το φάκελο υποψηφιότητας και θα αναλάβουν την ευθύνη και το κόστος της διοργάνωσης, στην οποία δεν εμπλέκεται η ομοσπονδία και για την οποία δεν θα δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ κρατικού χρήματος.
Η φιλοξενία της τελικής φάσης μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει. Αφενός υπάρχουν τουριστικά οφέλη με τον ερχομό 300 και πλέον ατόμων από τη Ρωσία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Κροατία, την Ελβετία, την Πολωνία και τη Γερμανία.
Αφετέρου παρουσιάζεται ένα μοντέλο αυτοχρηματοδοτούμενης διοργάνωσης, που αποδεικνύει ότι είναι εφικτή η ανάληψη αγώνων χωρίς την εμπλοκή και την οικονομική επιβάρυνση του κράτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που οι αγώνες θα γίνουν στην Ελλάδα, μετά το 2006 (Κατερίνη) και το 2009 (Κέρκυρα).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/