Connect with us

STORY

Χάντμπολ το τουριστικό

Published

on

Διεκδίκηση διεθνούς διοργάνωσης εν μέσω οικονομικής κρίσης; Φαινομενικά πρόκειται για εγχείρημα… άστοχο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Στην περίπτωση των τελικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς η Θεσσαλονίκη διεκδικεί μία τουριστικη επένδυση.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Αύριο, στο Βελιγράδι, η “Νύφη του Βορρά” διεκδικεί τη συγκεκριμένη διοργάνωση με αντίπαλο την Ουγγαρία. Το πρωτοποριακό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν το διεκδικεί η ομοσπονδία, αλλά ένα σωματείο. Πρόκειται για τους Πρωτοπόρους – Αβάν Γκαρντ της Θεσσαλονίκης, που ετοίμασε το φάκελο της υποψηφιότητας και θα επωμιστεί τα όποια έξοδα της διοργάνωσης, χωρίς να επιβαρυνθεί η ΟΧΕ ούτε με ένα ευρώ. Έτσι συνδυάζεται η διοργάνωση του κορυφαίου διασυλλογικού γεγονότος του μπιτς χάντμπολ, με την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.
Την απόφαση για τη διοργανώτρια των τελικών θα λάβει το Σάββατο η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και όλα δείχνουν ότι μετά από τρεις ανεπιτυχείς υποψηφιότητες των Πρωτοπόρων, πλέον ήρθε η σειρά τους και οι αγώνες θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 30 Μαΐου – 1 Ιουνίου.

Ποιοι αγωνίζονται
Στο τουρνουά συμμετέχουν οι δέκα καλύτερες ανδρικές και οι δέκα καλύτερες γυναικείες ομάδες της Ευρώπης, από τις οποίες θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές της ηπείρου. Οι συμμετοχές προέκυψαν μέσα από το σύστημα βαθμολόγησης της περσινής σεζόν.
Έτσι τη συμμετοχή τους εξασφάλισαν ομάδες από την Ελλάδα (Αβάν Γκαρντ), τη Ρωσία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Κροατία, την Ελβετία, την Πολωνία και τη Γερμανία.
Κάθε ομάδα αποτελείται από οκτώ αθλητές (4 αγωνίζονται – 4 αναπληρωματικοί), έναν προπονητή και ένα συνοδό. Οι κανονισμοί είναι παρόμοιοι με του χάντμπολ σάλας, με τη διαφορά όμως ότι στην άμμο κάθε επαφή θεωρείται φάουλ.

Τουριστικά οφέλη
Αν η Θεσσαλονίκη πάρει τη διοργάνωση, αυτόματα αυτό σημαίνει ότι μαζί με τους διαιτητές και τους επίσημους θα επισκεφθούν την πόλη μίνιμουμ 300 επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης.
Με δεδομένο ότι τα έξοδα μετάβασης και διαμονής καλύπτονται από τους συμμετέχοντες η διοργάνωση δεν μπαίνει μέσα οικονομικά, καθώς θα υπάρξει και χορηγικό πρόγραμμα.
Για τους συμμετέχοντες έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και στην παραλία των Νέων Φλογητών στην Χαλκιδική.
Στο φάκελο υποψηφιότητας έχουν συμπεριληφθεί τέσσερα ξενοδοχεία, με ελάχιστο κόστος διανυκτέρευσης κατ’ άτομο τα 42 ευρώ.

Οι διοργανωτές
Το σωματείο Πρωτοπόροι ιδρύθηκε το 2005 χρονιά από τους κ.κ. Καλαφάτη, Κ. Μαναβή, Χ. Μαναβή, Χρ. Γρόλλιο, Β. Μπλέσιο και άλλους ανθρώπους του αθλητισμού της πόλης. Από την επόμενη χρονιά ξεκίνησε συνεργασία με τη γυναικεία ομάδα της Αβάν Γκαρντ. Το 2009 η ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, στους τελικούς που φιλοξενήθηκαν στην Κέρκυρα.
Χάντμπολ το τουριστικό

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/