Connect with us

STORY

Ραντεβού στον… αέρα

Published

on

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκεύης (25/07) ρίχνεται η Γεωργία Στεφανίδη στη μάχη του τελικού του επί κοντώ στο 15ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων, ελπίζοντας να βαδίσει στα χνάρια της “χάλκινης” Ηλιάνας Κοροσίδου.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η άλτρια του ΓΣ Κηφισιάς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση όπως απέδειξε και στον προκριματικό της πρώτης ημέρας, εκεί όπου βελτίωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση στον ανοιχτό στίβο ξεπερνώντας τα 4,00μ. Βέβαια η αποστολή της Στεφανίδη κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι, αφού το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό, με τις 11 από τις 14 αθλήτριες του τελικού να έχουν ξεπεράσει φέτος τα 4.20μ.
Η 19χρονη αθλήτρια του προπονητή Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ταξίδεψε στο Γιουτζίν με ατομικό ρεκόρ τα 4.12μ. (στο φετινό κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ), και αν καταφέρει να το πλησιάσει, τότε θα έχει ελπίδες για διάκριση, αναλόγως φυσικά και με τα επίπεδα στα οποία θα κινηθεί ο ανταγωνισμός. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι η Ρωσίδα Αλένα Λουτκόφσκαγια, κάτοχος της καλύτερης φετινής επίδοσης στον κόσμο με 4.46μ. (από τις 27 Ιουνίου στο Τομπλέν της Γαλλίας), και με ατομικό της ρεκόρ τα 4.50μ. (στις 17 Φεβρουαρίου στη Μόσχα), αλλά σε αγώνες κλειστού στίβου.
Η προσπάθεια της Ελληνίδας αθλήτριας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/