Connect with us

STORY

Ρεκόρ ήταν και πάει

Published

on

Από το 2003 μέχρι σήμερα, ο μαραθώνιος του Βερολίνου είναι αυτός που βγάζει τους ταχύτερους χρόνους. Αυτό συνέβη και σήμερα με τον Κενυάτη Γουίλσον Κίπσανγκ να καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο 31χρονος Κενυάτης, έτρεξε τα 42.195 μέτρα σε 2.03:23 καταρρίπτοντας κατά 15 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο συμπατριώτης του, Πάτρικ Μακάου από το 2011. “Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερε. Η έμπνευση μου ήταν ο Πολ Τέργκατ που είχε καταφέρει το ίδιο επίτευγμα δέκα χρόνια πριν, εδώ στον ίδιο μαραθώνιο”, δήλωσε μετά τον τερματισμό ο Κίπσανγκ.
Ο χρόνος που είχε κάνει ο Τέργκατ, πριν από δέκα χρόνια (2.04:55) ήταν ο πρώτος που αναγνωρίστηκε παό την IAAF ως ο καλύτερος χρόνος όλων των εποχών. Το άθλημα του μαραθώνιου έχει την ιδιομορφία να διεξάγεται σε διαφορετικές συνθήκες κάθε φορά με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται ως παγκόσμιο ρεκόρ η καλύτερη επίδοση. Από το 2003 καθιερώθηκε ο όρος “καλύτερος χρόνος” και αναγνωρίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.
Για τον μαραθώνιου του Βερολίνου που σήμερα συμπλήρωσε τα 40 χρόνια, αυτό ήταν το ένατο ρεκόρ καλύτερου χρόνου και το πέμπτο της τελευταίας δεκαετίας.

Screen Shot 2013-09-29 at 8.35.12 AM

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/