Connect with us

MONEY

Ρεκόρ για τη Γιουνάιτεντ

Published

on

Μπορεί ο Φέργκιουσον να έφυγε. Μπορεί ο Ρούνεϊ να θέλει να φύγει. Μπορεί η φετινή χρονιά να είναι η χειρότερη των τελευταίων είκοσι ετών. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τη Nike να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώνεται το 2016, όμως ήδη φρόντισαν για την ανανέωση της. Για την περίοδο των πέντε ετών από το 2016 μέχρι το 2021, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα εισπράξει από τον αμερικάνικο κολοσσό αθλητικής ένδυσης, το ποσό των 352 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή 70,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Επίσης, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να εξασφαλίσει και ποσοστό από τις πωλήσεις της φανέλας της στα καταστήματα της Nike, το οποίο αναμένεται να της αποφέρει περίπου 17,6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο επιπλέον. Δηλαδή, το συνολικό ποσό της συμφωνίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 88 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και τα 440 στα πέντε χρόνια.
Η προηγούμενη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, έγινε το 2003 και για τα 13 χρόνια διάρκειας της, το ποσό που θα βάλει συνολικά στα ταμεία της η Γιουνάιτεντ, είναι 356 εκατομμύρια ευρώ (27,3 το χρόνο).

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών κράτησαν περισσότερο από ένα μήνα. Οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ παρουσίασαν το πρόγραμμα που έχουν μέχρι το 2020(!) για να πείσουν τη Nike πως θα παραμείνουν βασικοί διεκδικητές όλων των τίτλων. Άλλωστε η επέκταση του συμβολαίου για επιπλέον πέντε χρόνια του Γιάνουζάι, ήταν ένα από τα επιχειρήματα των διοικούντων της Γιουνάιτεντ.
Φυσικά, στη μεταγραφική ατζέντα πλέον μπαίνουν στην κορυφή, τα ονόματα παικτών που συνεργάζονται με τη Nike και ελέγχει τα δικαιώματα τους.

Όμως η Γιουνάιτεντ δε μένει μόνο στη νέα συμφωνία για την αθλητική ένδυση της ομάδας. Από τη νέα σεζόν θα έχει και νέο χορηγό στη φανέλα. Η μεγάλη αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία Σεβρολέτ θα πληρώσει 420 εκατομμύρια ευρώ στους “μπέμπηδες” για να διαφημίζεται στη φανέλα τους μέχρι το 2021. Όπως υπολογίζεται, οι εμπορικές συμφωνίες της Γιουνάιτεντ μέχρι το 2021, θα της αποφέρουν ποσό μεγαλύτερο του 1 δισ. ευρώ. Εξαιρετική προίκα για τον Ντέιβιντ Μόγιες προκειμένου να χτίσει την επόμενη δυναστεία των “μπεμπηδων”.

Screen Shot 2013-10-25 at 12.38.13 PM

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/