Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Σήμερα δικαίωση, αύριο πρόκριση

Published

on

Τα πρώτα καλά νέα, σε διεθνές επίπεδο, ήρθαν σήμερα το μεσημέρι για τον Φοίνικα καθώς μετά από δύο χρόνια δικαστικής διαμάχης έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε υπόθεση στην αντίστοιχη επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της FIVB.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Απλά οι Συριανοί θα ήθελαν ως κερασάκι στην τούρτα, αύριο το βράδυ να γιορτάσουν μια νέα ευρωπαϊκή ανατροπή, αποκλείοντας την φινλανδική ΒαΛεΠα, η οποία τους είχε κερδίσει με 3-0 στον πρώτο αγώνα για τους «16» του CEV Cup.
Ξεκινώντας από τα εξωαγωνιστικά, ο Φοίνικας ενημερώθηκε από την FIVB ότι δικαιώθηκε στην διαμάχη του με τον Καναδό ακραίο Στίβεν Γκοτς ο οποίος διεκδικούσε 35.000 ευρώ επιπλέον των 10.000 ευρώ που είχε πάρει ως πριμ υπογραφής, παρόλο που είχε φύγει κακήν κακώς από την ομάδα (έχοντας ουκ ολίγα με αποκορύφωμα την καταστροφή του αυτοκινήτου του Ντάνγκουμπιτς).
Η FIVB όχι μόνο έκανε αποδεκτές τις θέσεις του Φοίνικα, αλλά υποχρεώνει τον Γκοτς να επιστρέψει στην ομάδα και τις 10.000 που είχε ήδη πάρει χρεώνοντας τον αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Σ’ αυτή την υπόθεση πάντως το ελληνικό βόλεϊ λειτούργησε ως μια γροθιά καθώς ο Φοίνικας είχε την άμεση και ουσιαστική συμπαράσταση της ΕΣΑΠ αλλά και της ΕΟΠΕ καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι είχε και το δίκιο με το μέρος του.
Όσον αφορά την ευρωπαϊκή ρεβάνς, ο Φοίνικας καλείται κόντρα στους Φιλανδούς να κάνει ότι έκανε και με την Βελγική Αντβέρπ στους «32» της διοργάνωσης.

Τότε είχε χάσει με 3-1, αλλά πέρασε με… 4-0 (3-0 νίκη και επικράτηση στο χρυσό σετ), ενώ τώρα θέλει πάλι νίκη με 3-0 ή 3-1 και επικράτηση στο ‘χρυσό σετ’.

«Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά δεν είναι απίθανο σενάριο η νίκη μας. Οι Φινλανδοί έχουν ένα εξαιρετικό πασαδόρο όπως είναι ο Έσκο κι έναν πολύ ακραίο όπως είναι ο Κούναρι, αλλά όλοι μέσα στην ομάδα θέλουμε να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία», τόνισε ο Ματέο Πάρις.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/