Connect with us

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Καπνισμένες κάνες στην Κρήτη

Published

on

Η Μεγαλόνησος ετοιμάζεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (27-28.09) στο Ρέθυμνο , στο πλαίσιο του οποίου θα διοργανωθεί σεμινάριο εθνικών κριτών IPSC (International Practical Shooting Confederation) υπό την αιγίδα της σκοπευτικής ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ).

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Τετραήμερο σκοποβολής ενόψει για την πόλη του Ρεθύμνου, η οποία θα φιλοξενήσει παράλληλα δύο σημαντικές εκδηλώσεις. Η αρχή θα γίνει με τις εργασίες του σεμιναρίου εθνικών κριτών, το οποίο θα διοργανωθεί την Πέμπτη (25.09) σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Ακολούθως την Παρασκευή (26.09), οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν ως σκοπευτές στο pre-match του πανελλήνιου πρωταθλήματος (μόνο για κριτές), που θα λάβει χώρα στο σκοπευτήριο του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στη Λαμπινή Ρεθύμνου. Μοναδική τους υποχρέωση -αφού δεν θα καταβάλλουν παράβολο συμμετοχής- θα είναι η παρουσία τους και στον κυρίως αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ως βοηθοί κριτές, χωρίς αποζημίωση. Το κίνητρο θα είναι ωστόσο μεγάλο, καθώς εφόσον κριθεί επαρκής η συμμετοχή τους από τους εισηγητές του σεμιναρίου, θα λάβουν τον βαθμό του εθνικού κριτή. Το κυρίως μενού θα σερβιστεί βεβαίως το Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος, με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων διεθνών που θα ταξιδέψουν στις αρχές Οκτωβρίου στο Μαϊάμι, προκειμένου να αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής της αμερικανικής πόλης.

Όπως δήλωσε στο sportsfeed.gr ο Κώστας Σουμαλεύρης, μέλος της τεχνικής επιτροπής πρακτικής σκοποβολής της ΣΚΟΕ και πρόεδρος του ινστιτούτου εθνικών κριτών, «Το πανελλήνιο πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της ΣΚΟΕ θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό τεστ ενόψει της παγκόσμιας διοργάνωσης που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Μαϊάμι, καθώς θα διαγωνιστούν όλα τα μέλη της Εθνικής μας ομάδας που θα αγωνιστούν στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μία διοργάνωση επιπέδου ‘3’, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην Κρήτη αθλητές από ξένες χώρες, και συγκεκριμένα έναν από την Ισπανία, έναν από τη Ρουμανία, τρεις από Τσεχία και από Ρωσία, και μία Σερβίδα. Μάλιστα, εφόσον ένας από αυτούς αναδειχθεί πρώτος στους αγώνες θα έχουμε διπλή βράβευση, δηλαδή μία για εκείνον και μία για τον Έλληνα πανελληνιονίκη, όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές ανέρχνται σε 160 αθλητές, με τις ηλικίες να ξεκινούν από τα 12-13 χρόνια, φτάνοντας έως τα 70». Ο κύριος Σουμαλεύρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει το άθλημα της σκοποβολής, όπως φυσικά και το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού. «Οι Έλληνες αθλητές παλεύουν με ξένους οι οποίοι είναι επαγγελματίες, με χορηγούς κλπ. Τα δικά μας παιδιά έχουν να αντιπαραβάλλουν μόνο το ταλέντο και το φιλότιμό τους, από το οποίο έχουν ευτυχώς μεγάλο απόθεμα. Μοναδική ελπίδα μας πλέον σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα είναι η παιδεία και ο αθλητισμός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος θα λάβει χώρα υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού συμβούλου της ΣΚΟΕ, Νίκου Καβουκλή, καταξιωμένου Ροδίτη πανελληνιονίκη σκοπευτή, ο οποίος αναμένεται να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητές μας ενόψει της συνέχειας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/